5 кратки новогодишни обещания, които да направим за себе си, вдъхновени от котките

котка и собственик Снимка: iStock

О тново е онова време от годината, в което правим равносметка за отминалата година и се опитваме да си поставим цели за следващата. Ако не се чувствате вдъхновени, почерпете малко идеи от тези обещания, вдъхновени от котките! Все пак мъркащите животни знаят на какво да се наслаждават, как да се забавляват, как да бъдат безумно сладки, как да манипулират стопаните си, за да получат лакомства... С други думи - знаят как да живеят живота, така че защо не послушаме техните съвети?

1. Развивайте самоконтрол

Както котката иска да бутне химикалката от ръба на масата ви, но в последния момент след вашия вик тя решава да не го прави.. Ако това не ни вдъхнови за самоконтрол, не знаем какво друго!

2. Отървете се от лошите навици

котка и собственикСнимка: iStock

Всички сме виждали мъркащ приятел, който е преял или пък е прекалил с котешката билка. Нека не правим същото (същото важи и за котката ни!).

Dogsandcats.bg

3. Правете повече йога

Освободете този стрес с малко разтягания и го направете ваш навик! Кой знае, може някой ден да успеете да качите крака си зад главата както толкова невъзмутително го правят гальовните животни.

4. Изправете се срещу страховете си

Мъркащите приятели са често безстрашни! Дори и да не са сигурни дали ще скочат от най-високия рафт на секцията до полилея... те ще се опитат да го направят!

5. Грижете се повече за себе си

котка и собственикСнимка: iStock

Мъркащите животни прекарват около половината си време будни в грижа за козината си и изглеждат винаги сресани, безумно сладки, красиви и доволни! Вярно е, че няма как да правите абсолютно същото половината време от деня си, но не забравяйте да се грижите за себе си и да си почивате! Живеем в много забързан свят, с много отговорности и работа, което често води до това да неглижираме физическото и емоционалното си здраве. Затова се учете от котките си!

Виж още