Пет места, в които вашата котка може да се побере

котка на тясно място Снимка: iStock

К ато любители на котки всички сме чували фразата „If I fits, I sits“, което значи просто, че гальовният приятел ще седне навсякъде, където изглежда, че "пасва". Всеки собственик на котка знае, че след като една котка реши, че иска да се побере някъде, никаква сила няма да я спре! Никакви ограничения в пространството или височината няма да ги възпрат да седнат там, където искат.

Затова ще се позабавляваме с това умение на мъркащите животни, което често ги изправя в комични ситуации, но те винаги са твърдо решени все пак да се опитат да седнат на мястото, което са си "заплюли".

Преди да преминем към списъка със смешни и малки места, където котките могат да влязат, трябва да уточним как се случва това. Не е магия, но за разлика от кучетата или хората, котките имат много гъвкави гръбначни стълбове. Това им позволява удобно да се извият по начини, които биха накарали и най-опитния йога майстор да се възхити. Резултатът? Дори и най-тесните кътчета могат да осигурят място за отдих за големи и малки котенца!

Като оставим науката настрани, нека да видим в какво и къде могат да се поберат тези палави мъркащи приятели!

Dogsandcats.bg

1. Малки кутии

Не можем да отречем, че гальовните животни са иноватори. Те ще се опитат да влязат и в най-малката възможна кутия, а често може дори и да успеят. Е, или поне да вкарат задните си части в нея, но това пак не е малко!

2. Малка мивка

котка на тясно мястоСнимка: iStock

Докато повечето котки ще избягват телесен контакт с вода, някои с удоволствие ще лежат в мивката. През летните дни това е чудесно място за разхваждане, дори и да изглежда прекалено тясно, ръбато и твърдо - не се притеснявайте! Котката ви се чувства повече от добре!

3. Купа

котка на тясно мястоСнимка: iStock

Ако сте оставили купата за салата или пуканки без надзор, след секунда може да видите гальовния приятел наместил се без никакво желание да излезе! Няма шанс, ще трябва да потърсите друг съд за храната ви.

4. Саксия на растение

котка на тясно мястоСнимка: iStock

Мъркащите животни със сигурност обичат природата, така че не се учудвайте, ако предпочетат да спят в пръстта на вашето растение. А ако саксията е малка - още по-добре!

5. В обувките ви

котка на тясно мястоСнимка: iStock

Кой знае защо, но някои мъркащи животни, особено когато са малки котенца, на драго сърце ще влязат в някоя ваша обувка и ще си поспят чудесно. Не можем да ги разберем - все пак с тях излизаме навън, а и да си го кажем честно - едва ли миришат особено приятно. Но изглежда котките са готови да прекарат време в тях!

Котките са изобретателни, забавни, често предизвикващи законите на физиката и очарователни същества. Няма как да ви е скучно с котка!

Виж още