7 съвета как да направите хубави снимки на вашата котка

снимане на котка Снимка: iStock

К ато любящ родител на котка, вие знаете, че вашето мъркащо животинче е очарователно и най-сладкото на света! Вероятно телефонът ви е пълен със снимки на вашата котка, кои от кои по-сладки!

Ако обаче искате да вдигнете нивото и да се опитате да направите професионални снимки на вашия гальовен приятел - може да ударите на камък. Котката ви просто отказва да седи на едно място, не желае да гледа в обектива или просто напуска с вирната опашка „снимачната площадка“ във вашия дом.

Има начини, по които може да снимате котката си и в тази статия ще ви дадем няколко съвета как да уловите достатъчно добре сладостта на вашия гальовен спътник!

1. Бъдете търпеливи

снимане на коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Може да загубите търпението си, докато правите снимки на котки. Разбира се, вашият котешки приятел изглежда е не е особено кооперативен - в края на краищата котките се излежават през по-голямата част от деня - но когато видят камерата или телефона в ръката ви, те ще погледнат спокойно, ще заровят глава в лапите си и от фотосесията няма да излезе нищо.

Това е нормално поведение, така че не очаквайте котката ви да стане изведнъж артистична и да позира пред обектива. Изчакайте по-добър момент, когато котката ви е будна, споокойна и общителна.

2. Оставете я да бъде шефът

снимане на коткаСнимка: iStock

Оставете гальовният приятел той да диктува фотосесията. Тъй като котката ви се чувства най-комфортно в любимите си уютни места, работете по нейната рутина възможно най-добре. Опитайте се да снимате котката на любимите ѝ места, където тя стои спокойно и може да задържи достатъчно в поза, за да я снимате.

3. „Подкупете“ котката си

Лакомствата винажи работят успешно за гальовните животни. Рядко може да видите котка, която не реагира на лакомства и то само при отварянето на шкафа! Хвърлете на котката си няколко хапки върху високото котешко дърво. Бъдете сигурни, че тя бързо ще се изкатери, ще ги хапне и ще ви погледне с многозначителен поглед, който би бил идеален за снимка.

4. Използвайте играчки

снимане на коткаСнимка: iStock

Разсейването с играчки също е чудесен трик, за да накарате котката да вдигне поглед и погледне към обектива ви. Дръжте играчката близо до обектива, за да може котката да гледа точно в него. А защо да не хвърлите играчката и да не заснемете кадър, в който котката ви лети?

5. Помолете за помощ

Извикайте някой член на семейството ви, за да ви помогне. Докато някой друг разсейва гальовния приятел с играчка зад гърба ви, можете да се изправите срещу най-вътрешния си папарак и да направите всички прекрасни снимки. Може да отнеме известно експериментиране, за да направите идеалния кадър, но си струва да опитате.

6. Не използвайте светкавица

снимане на коткаСнимка: iStock

Ако използвате камера (или телефон с камера) и търсите допълнително осветление, за да уловите мистерията на най-добре изглеждащата поза на вашата котка, може да използвате светкавица. Въпреки че по същество няма нищо лошо или вредно в използването на светкавица върху котка, това може да създаде повече проблеми за вашата фотосесия, отколкото бихте искали.

Ако котката ви се стряска лесно, светкавицата може да я изплаши и тя да се скрие. Тогава мястото на камерата всеки път може да доведе до нежелана реакция. По-добре избягвайте използването на светкавица.

7. Експериментирайте

Няма две еднакви котки. Понякога снимките на вашата котка, когато тя не знае, че сте я снимали, са най-добрите кадри. Опитайте всичко, което ви хрумне. Играчките с въдица, топчета или блестящи предмети могат да помогнат и да разсеят котката ви, така че да застане в добра позиция за снимане.

Селфитата могат да бъдат страхотни снимки на вас двамата, показващи вашата близка връзка. Какъвто и тип кадър да търсите, ще ви отнеме известно време и експерименти, преди да го направите. Освен това направете много снимки, докато намерите такива, които ви харесват. Просто се уверете, че не прекалявате, когато котката ви се дразни и вече се чувства, че сте навлязли твърде много в личното ѝ пространство.

снимане на коткаСнимка: iStock

Котките правят странни неща, които са чудесни за заснемане! Вие познавате котката си по-добре от всеки друг, така че вие сте този, който знае какво работи за вашата котка и с повече експерименти и търпение може да я накарате да стои спокойна за идеалния кадър!

Вижте още:

6 причини защо не трябва да пръскаме котката с вода, когато е непослушна

5 причини, поради които котките са царете на интернета

3 неочаквани ползи за здравето от гледането на видеоклипове с котки

Виж още