Какви може да са възможните причини котка да отказва да се храни?

котка се храни Снимка: iStock

В ъпрос: Защо котката ми не иска да се храни? Добър подход ли е да сготвя на котката си? Ако котката ми се храни нормално, но слабее какво значи това?

Причините една котка да се храни може да са много различни - от леки и неангажиращи състояния до тип капризен апетит. Много често котките стават капризни с възрастта, необяснимо защо. Просто определен тип храна не им харесва вече. В такава ситуация може да се опита първо със смяна на храната

котка се храниСнимка: iStock

Трябва да имаме предвид, че котките не са от животните изискват непрекъсната смяна на храната, но има някои животни, които могат да бъдат капризни и в даден момент любимата им храна им омръзва. Но това не означава, че не може да имат проблем с устна кухина, или друг вид неразположение.

Dogsandcats.bg

Смяната на храната може да насочи стопаните какъв може да е проблемът. Ако котката продължи да не се храни, да има подут корем, да отслабва или да не изглежда добре - това индикация, че може да е налице здравословен проблем и в такъв случай трябва да се направи преглед при ветеринар. В противен случай - ако котката започне да се храни с новата храна - това означава, че старата вероятно ѝ е омръзнала.

Наблюдаваме, че вече една част от доста капризните породи започват да проявяват подобен тип интереси към храната, включително и при кучета и при котки.

котка се храниСнимка: iStock

Виж още