Могат ли котките да ядат хляб

котка и хляб Снимка: iStock

Д а, за котките е безопасно да ядат хляб в умерени количества. Всъщност повечето котки наистина обичат вкуса на хляба, така че има голям шанс мъркащият приятел да оцени удоволствието от тази вкусна храна.

Важно е обаче да се отбележи, че котките не мога да се хранят с всички видове хляб. Например хлябът с подправки, масло, чесън и т.н., който ние обожаваме не е безопасен за мяукащите животни.

Защо вашата котка може да обича хляб

Не всяка котка обича хляб, но повечето от тях не биха отказали предложението. Може да забележите, че вашата котка също иска да яде вашите мъфини, сладкиши, блатове за пица и други печени изделия.

котка и хлябСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Това е така, защото повечето видове хляб съдържат мая и обожават вкуса на маята! Дрождите се използват силно като овкусител в много котешки храни и лакомства.

Хлябът е подходящ за котки, но само в малки количества

Хлябът може да е безопасен за ядене от вашата котка, но запомнете, че той с високо съдържание на въглехидратите, а котките се нуждаят от животински протеини, за да живеят. Те са хищници и задължително месоядни живатни, които трябва да приемат минимални количества въглехидрати и мазнини.

Знаем, че гальовните животни са много любопитни и искат често да си хапват от чинията ни. Въпреки, че ни гледат с безумно сладки и умолителни очи, не трябва да ги учим, че могат да се хранят с нашата храна, най-вече защото тя може да е опасна. Хлябът без допълнителни подправки и минимални количества сол може да е безопасен за гальовния приятел, ако искате да му позволите да опита. Ако месите хляб у дома - в никакъв случай не бива да позволявате котката да опитва от тестото.

котка и хлябСнимка: iStock

За пълноценна диета на гальовните животни е най-добре да се придържате към качествена суха и мокра котешка храна и лакомства за награди. Така няма да сбъркате, а гальовният ви приятел ще получава необходимите вещества, за да е здрав и щастлив!

Виж още