Могат ли котките да пият газирана вода?

котка пие вода от чаша Снимка: iStock

А ко притежавате котка, винаги искате да се грижите за нейното здраве по най-добрия начин. Все пак тя е член на семейството! Също така не е изненада, че здравият домашен любимец е хидратиран домашен любимец, така че чистата питейна вода винаги трябва да е на разположение за него.

Но какво да кажем за газирана вода? Могат ли котките да пият газирана вода?

Може да се изненадате, но мъркащите животни могат да пият газирана вода - ако не съдържа добавени аромати, захари и оцветители.

Съвети, ако давате на котката си газирана вода

Както вече споменахме по-горе, пиенето на газирана вода е здравословно за вашата котка. Има обаче някои неща, които трябва да имате предвид, преди да мъркащият приятел да се е надвесил над чашата ви с газирана вода и да е започнал да пие жадно от нея:

Dogsandcats.bg

котка пие вода от чашаСнимка: iStock

  • Внимавайте колко давате на котката си. Въпреки че газираната вода може да я поддържа хидратирана, твърде голямо може да причини повече вреда, отколкото полза на вашата котка. Така че винаги е от съществено значение да сте сигурни, че вашата котка приема правилното количество, за да не доведе до подуване. Въпреки че подуването не е смъртоносно, то кара вашата котка да се чувства дискомфортно.
  • Трябва да проверите съставките. Изкуствените аромати, подсладители и други вещества могат да навредят на вашата котка. Ако газираната вода не съдържа нито една от тези добавки, тогава можете да я дадете на котката си. Но ако забележите някоя от тях или друга съставка, за която не сте сигурни, избягвайте да давате водата на котката.

След като сте проверили съставките на бутилката, най-добрият начин да накарате котката си да опита газирана вода е да налеете малко в съда за вода. Някои мъркащи приятели може по-скоро да започнат да играят с мехурчетата отколкото да пият от водата.

котка пие вода от чашаСнимка: iStock

Ако газираната вода няма добавени захари, аромати и оцветители, тя е безопасна за даване на вашия космат приятел. Въпреки това, газираната вода не трябва да замества нормалната. Твърде много газирана вода може да доведе до подуване.

Точно като вас, хидратацията е съществена част от доброто здраве на вашата котка. Уверете се, че вашата котка има достъп до чиста питейна вода всеки ден.

Виж още