Течни витамини за котки: кога вашата котка има нужда от тях?

котка приема добавки Снимка: iStock

П овечето мъркащи животни получават всички хранителни вещества, от които се нуждаят, от обикновената диета с котешка храна, но има специални ситуации, когато вашият котешки приятел може да се нуждае от подсилване - това е моментът, където идват течните витамини за котки.

Съществуват най-различни добавки за котки, които са съобразени с техните специфични нужди. Имайте предвид, че никога не се препоръчва да давате добавки на котката си самосиндикално без те да са препоръчани от ветеринарен лекар.

Вашият ветеринарен лекар може да ви каже дали котката ви се нуждае от допълнителни витамини, за да помогне с определено здравословно състояние, и разбира се да ви препоръча конкретни витамини за вашия гальовен домашен любимец. Вашият ветеринарен лекар може също да препоръча витамини, специално формулирани за котки или малки животни. Не давайте на котката си никога човешки витамини - това може да доведе до опасно предозиране.

котка приема добавкиСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Как да изберем течни витамини за котки

Плюсът на течните витамини е, че може да се дадат достатъчно лесно на мъркащия приятел, тъй като ги смесвате с храната и така ги замаскирате. Ако имате препоръка от ветеринар за витамини, които да давате на котката си, имайте предвид следните насоки:

  • Потърсете марки, които са поръчали клинични проучвания на своите продукти.
  • Четете внимателно етикетите, за да сте сигурни в качеството и безопасността.
  • Потърсете партиден номер на продукта. Това е знак, че компанията използва проверки за контрол на качеството.
  • Изберете марки с потвърдена експертиза.
  • Внимавайте с твърдения, които звучат твърде добре, за да са истина. Витаминните добавки са точно това – добавки. Те не са магически или лекарства.
  • Не давайте човешки добавки на вашата котка, тъй като те могат да съдържат съставки, които са вредни за котките.
  • Като цяло, най-добрите опции ще бъдат достъпни чрез вашия ветеринарен лекар.

котка приема добавкиСнимка: iStock

Изводът относно течните витамини за котки: първо говорете с вашия ветеринарен лекар, преди да добавите от тях към диетата на вашия домашен любимец. Така ще гарантирате неговото здраве, щастие и качество на живот и няма да го застрашите с експерименти и добавки, от които не се нуждае.

Виж още