Весели игри и бляскава козина за нашите котки и кучета с добавките на Допелхерц

Котка и куче Снимка: Doppelherz

Д омашните любимци са очарователните и пухкави представители на нашите семейства, които съвестно се грижат никога да не ни е скучно. Трудно бихме си представили сутрин без настойчивото драскане на котката по вратата или бясното махане с опашка на кучето, готово за предстоящото приключение в парка!

Този свят на обич и веселие, който споделяме с нашите четириноги другари, е истинска привилегия. Това обаче идва с отговорността да се грижим за тяхното благополучие и здраве. Като техни стопани наша мисия е да им осигурим максимално дълъг живот, изпълнен с безброй забавления и любов.

Пълноценното хранене и грижата за външния вид и козината са едни от най-важните фактори, допринасящи за доброто здраве на котките и кучетата. Често в диетата на четириногите ни другари жизненоважни хранителни вещества не присъстват достатъчно и това може да доведе до нарушения в жизнените им функции или неугледен вид на козината.

Котка и кучеСнимка: Doppelherz

Затова на помощ при профилактиката и при третирането на ставни и кожни проблеми идват диетичните допълващи храни за домашни любимци на Допелхерц - Допелхерц® За животни (на немски Допелхерц® für Tiere), които се грижат за нормалната функция на ставите, кожата и козината на кучетата и котките.

Осланяйки се на над 100 годишния си опит в разработването на хранителни добавки и в сътрудничество с екип от ветеринарни лекари от Германия, Допелхерц са разработили тази серия от продукти с идеята, че най-добрата грижа за домашните любимци  съчетава високо качество на съставките, комплексно действие и вкус, който е привлекателен за вашите четириноги приятели. Редовният прием е важен за благоприятния ефект, а най-лесният начин да го постигнем е, ако за любимецът ви приемът е част от ежедневните удоволствия, които очаква с нетърпение.

Да намалим дискомфорта от ставните проблеми при кучетата и котките

Doppelherz добавкиСнимка: Doppelherz

Движението значително допринася за здравето и щастието на нашите космати другари. Какво би правила котка през нощта, ако не гони невидими врагове или пък куче, което не си проправя бясно път през треви и храсти, за да донесе хвърлената пръчка!

За съжаление, домашните любимци със ставни проблеми могат да изпитват трудности да играят по този безгрижен и волен начин, тъй като може да чувстват болка при някои движения. Възрастта, размерът, наднорменото тегло, стари или текущи травми и износването на ставите са все фактори, които съпътстват този дискомфорт.

В такава ситуация хранителните вещества с противовъзпалителен ефект, както и веществата, които участват в изграждането на ставния хрущял, могат да окажат положителен ефект.

Doppelherz добавкиСнимка: Doppelherz

Остеоартрозата е хронично заболяване на ставите, което се характеризира с износване на ставния хрущял. Дали кучето ви страда от това заболяване поради нараняване, възраст или размер, ваша мисия е да помогнете в подвижността и игрите на най-добрия ви пухкав приятел.

Този продукт съдържа цяла палитра от натурални съставки, сред които омега 3-мастни киселини, които служат за подпомагане на метаболизма на ставите, естествен колаген тип II, прах от произхождащата от Нова Зеландия зеленоуста мида и лечебното растение босвелия, известно още като индийски тамян.

Но това не е всичко, защото запазихме най-вкусното за най-накрая. Хапките Допелхерц® Комплекс за стави за кучета са невероятно апетитни, защото съдържат 50% свежо пуешко месо, така че може да сте сигурни, че кучето ще си оближе лапите!

Doppelherz добавкиСнимка: Doppelherz

Мяукащите животни също могат да страдат от остеоартроза, така че на помощ идва продукт, който е спасение за техните стави и им предоставя ключ към безгранична свобода в игрите и пакостите.

Подобно на Допелхерц® Комплекс за стави за кучета, тези добавки са богати на омега-3 мастни киселини, зеленоуста мида и витамин E и могат да се приемат както от кучета, така и от котки. В състава му влизат някои допълнителни активни съставки.

Хондроитин, който е един от основните компоненти на ставния хрущял и осигурява еластичността и устойчивостта му на удари. Екстрактът от дяволски нокът, който расте в саваните на Южна Африка, а плодовете му се използват от векове както за храна, така и като средство за лечение.

Да осигурим лъскава козина и здрава кожа за кучетата и котките

котка и кучеСнимка: Doppelherz

Кучетата и котките имат различни навици за почистване на козината. Мъркащите животни мият козината си сами и прекарват около половината време, когато са будни точно в тези ритуали. Ако котка не почиства козината си ежедневно – това е индикация за проблем.

Кучетата от друга страна не са известни със своето „самопочистване“ и започват да се ближат прекомерно по-скоро, когато нещо ги подразни – паразити или раздразнение на кожата.

Ето защо е важно да обръщаме внимание на поведението и навиците на нашите домашни любимци, когато става въпрос за грижата за козината им. Понеже те не могат да изразят дискомфорт по същия начин, по който го правят хората, ние трябва да бъдем тези, които да наблюдаваме и реагираме при промени в поведението им.

Прекомерното близане и хапане на определени зони от тялото често може да служи като сигнал, че нещо наистина притеснява нашите домашни любимци.

Doppelherz добавкиСнимка: Doppelherz

Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за кожа и козина за котки и кучета предоставя важни хранителни вещества, които могат да облекчат проблема на вашия четириног другар. Този продукт е чудесна опция за диетична, допълваща храна за профилактика при кучета и котки, но е и добър вариант като допълнение към терапия при кожни заболявания.

В арсенала му влизат висококачествени активни съставки като масло от сьомга, масло от пореч, масло от вечерна иглика, бирена мая, куркума, биотин, цинк и витамини. Удобната форма на продукта прави неговото консумиране удоволствие както за котките, така и за кучетата. Бъдете сигурни, че вашите четириноги приятели ще се втурнат с радост при самото отваряне на шкафа, където се съхраняват тези вкусни добавки.

Приемът на допълващи храни понякога може да се окаже предизвикателство както за стопаните, така и за самите животни. С продуктите Допелхерц За животни всеки момент на консумация може да се превърне в радостен ритуал за вас и вашите пухкави спътници. Доказателство за това е търкането на котката в краката ви и бързото движение на кучешката опашка, когато стане време за приема на добавката.

Виж още