Витамин B12 за котки – кога са необходими?

витамини за котки Снимка: iStock

А ко вашият ветеринарен лекар е препоръчал витамин B12 за котки за допълване на хранителните нужди на вашето коте, това е, защото вашата котка е била диагностицирана със специфично медицинско състояние, което затруднява редовното хранене или усвояването на достатъчно B12 от нормалната им диета. Често се предписва на котки, страдащи от заболяване на раздразнените черва или панкреатит.

Хранителните добавки не са необходими за здрави домашни любимци, които се хранят с балансирана диета, но могат да бъдат от полза за домашни любимци с определени медицински състояния.

Вашият ветеринарен лекар може да ви помогне да определите кои добавки, ако има такива, са подходящи за вашия домашен любимец, каква доза да използвате и кои конкретни марки имат необходимия контрол на качеството, за да поддържате вашия гальовен приятел щастлив и здрав.

витамини за коткиСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Как да изберем витамин B12 за котки

Ако вашият мъркащ приятел трябва да взима добавки, за да укрепи здравето си и ветеринарният ви лекар му е предписал витамин В12, трябва да изберете най-подходящото за котката ви. Имайте предвид следното:

  • Потърсете марки, които са поръчали клинични проучвания на своите продукти.
  • Четете внимателно етикетите, за да сте сигурни в качеството и безопасността.
  • Потърсете партиден номер на продукта. Това е знак, че компанията използва проверки за контрол на качеството.
  • Изберете марки с потвърдена експертиза.
  • Внимавайте с твърдения, които звучат твърде добре, за да са истина.
  • Не давайте човешки добавки на вашата котка, тъй като те могат да съдържат съставки, които са вредни за котките.

витамини за коткиСнимка: iStock

Като цяло имайте предвид, че съставките в някои билкови добавки могат да взаимодействат с лекарствата, поради което е важно да кажете на вашия ветеринарен лекар за всички лекарства и добавки на вашата котка, преди да започнете да давате витамин B12 на мъркащия си приятел. Не забравяйте най-важното - както при всяка хранителна добавка, първо говорете с вашия ветеринарен лекар, преди да предприемате каквото и да било действие.

Виж още