10 породи кучета, идеални за авантюристи

куче приключение Снимка: iStock

Т ърсите партньор, който да е до вас във всяко приключение и да споделя авантюристичния ви дух? Е, това е една от основните причини за мнозина да си вземат домашен любимец! Ако обичате да прекарвате време навън, да пътувате и винаги да сте в движение, няма по-добър спътник от вярното ви куче, в това можете да бъдете сигурни!

Не всяко четириного е готово за поход, колоездене или бягане, но тези 10 породи имат характер на истински приключенци! А най-хубавото е, че никога няма да ги чуете да ви казват, че „това не може да стане“, защото те са готови да завладеят света – редом до своя човек, разбира се!

Тези симпатични кучета са най-щастливи, когато са близо до своя собственик! Независимо дали сте на лов, занимавате се с катерене, сърф или сте запалени велосипедисти, верният ви Лабрадор ще бъде редом до вас! И, бъдете сигурни, ще открие приятели, където и да отиде. 

куче приключениеСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Известни с безкрайната си енергия, Хъскитата нямат нищо против да споделят приключенския дух на стопаните си. Перфектен избор за авантюристи, които обичат походите в планината, скалното катерене и зимните спортове. 

куче приключениеСнимка: iStock

Всеки, който притежава тази порода знае, че представителите й имат безкрайна енергия. Което автоматично ги превръща в добър избор за енергични ентусиасти, които планират да преминат през живота на бързи обороти! Независимо дали става въпрос за маратон или дневни преходи, Визлата ще бъде редом до вас!

куче приключениеСнимка: iStock

Тези упорити териери са идеални за всеки, който иска смело куче, готово да се включи във всякакви активности и приключения. Може би имате нужда от помощник на лодката си или компания за тичане в парка? Е, вашият Джак ще направи всичко това със стил!

куче приключениеСнимка: iStock

Друга порода, чиито представители просто обичат да бъдат със своя човек, Голдъните разполагат с енергията да се чувстват добре навсякъде, където сте вие – независимо дали е на поход в планината или на плажа. Подобно на Лабрадорите, те ще открият нови другари, където и да отидат!

куче приключениеСнимка: iStock

Малки кученца с голяма индивидуалност, размерът на Чихуахуато го прави страхотен избор за всеки, който иска да сподели повече моменти с домашния си любимец. Лесно е да вземете животинчето със себе си – то буквално може да се побере под всяка самолетна седалка, а още по-важното е, че то действително ще иска да е с вас по време на всяко пътуване!

ЧихуахуаСнимка: iStock

Личността на Френчитата е идеална за авантюристично настроени собственици. Те имат спокоен и привързан нрав, обичат да са около стопаните си и с радост се включват в различни ежедневни активности. 

куче приключениеСнимка: iStock

Интелигентността на Бордър колито го прави чудесен спътник за всякакви енергийни дейности. То може да се научи да изпълнява всякакви задачи, когато имате нужда от него. А енергията на тези четириноги (не се съмнявайте!) може да бие дори вашата! 

Бордър колиСнимка: iStock

Тази щастлива и сладка порода е идеална за авантюристи, които обичат разнообразието в живота си. Тези енергични четириноги нямат проблем да се включат в различни активности, а размерът им, подходящ за пътуване, ги прави идеални спътници за уикенд в Париж или Лондон, например. Добавяме към това и любовта им към хората, то можете да сте сигурни, че с такъв домашен любимец винаги ще откривате нови приятели, където и да отидете. 

Отглеждани за охрана на стадата крави в откритите райони на Америка (да, противно на името им, родината на тези кучета не е Австралия), тези овчарки са перфектни спътници за някой, който иска да опознае света в цялата му прелест! Пеша или на велосипед, можете да сте сигурни, че Австралийската ви овчарка ще ви следва навсякъде. А докато почивате – ще ви пази.

австралийска овчаркаСнимка: iStock

 

Виж още