10 породи кучета, които са нетърпеливи да угодят на стопанина си

Голдън ретривър Снимка: iStock

В ъпреки че всяко куче е индивидуално и трудно може да се поставят под един знаменател дори представителите на една порода, все пак има някои характеристики, които отличават едни четириноги от други. Една от тях е нетърпението да угодят на стопаните си. Ако за първи път чувате за това качество на кучетата, то е време да поправите грешката си! Защото то се отнася за някои от най-популярните породи домашни любимци по целия свят!

Кучетата, които ще откриете по-долу, се обучават по-лесно и то не, защото са интелигентни (или поне – не само заради това!), а защото имат повече желание да угодят на стопаните си в сравнение с останалите. Тяхна основна цел е да направят семейството си щастливо, а поведения, свързани със самонаграждаване, при тях са на заден план. Нека заедно разгледаме какво имаме предвид: 

Една от причините Голдъните да са толкова популярни несъмнено е, че тези кучета имат силно изявено желание да угодят на стопаните си. Чувствителни към семействата си, те са готови на всякакви трикове само и само, за да ви угодят! 

Голдън ретривърСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Лабрадорите са популярни и заради желанието им да угаждат (освен всичко останало!). Въпреки че са много социални кучета, те са изключително лоялни към семейството си и са готови на всичко, за да сте вие и близките ви щастливи.

лабрадор ретривърСнимка: iStock

Немската овчарка се счита за ненадминат другар във всичко, тъй като представителите на породата са много интелигентни и лесно усвояват различни задачи. Чувствителни към емоциите на собственика си, те винаги са готови да му угодят. 

Немска овчаркаСнимка: iStock

Австралийските овчарки са много енергични кучета, които обичат да учат нови неща. Те са нетърпеливи да угодят, което ги прави лесни за обучение и е истинска радост да ги имате наоколо, особено ако търсите по-активна порода.

австралийска овчаркаСнимка: iStock

Повечето хора мислят Пуделите за кралиците на красотата в света на кучетата и те със сигурност могат да направят страхотно шоу. Но в същото време те са много интелигентни кучета, които се обучават лесно. Те са силно фокусирани върху конкретната задача и нетърпеливи да ви угодят.

ПуделСнимка: iStock

Папийоните може да са малки, но не се заблуждавайте от размера им. Това са много активни кученца, които са лесни за обучение. Неслучайно представителите на породата се отличават с постиженията си в различни кучешки спортове, включително за ловкост и послушание. Ако търсите по-малък домашен любимец, който е нетърпелив да ви угоди, Папийонът е най-добрият възможен избор за вас.

Бордър колитата са едни от най-универсалните работни кучета, които се изявяват в почти всеки кучешки спорт. Те са изключително интелигентни, но и нетърпеливи да угодят на стопаните си. Желанието им да работят кара тези четириноги постоянно да търсят напътствия от страна на стопаните си, което е чудесно, ако искате активно работещо четириного. 

Бордър колиСнимка: iStock

Малиноата е може би най-популярната белгийска овчарка. Тези кучета с къса козина вероятно са и най-универсалните работни четириноги днес. От работа на полето, през служебни кучета, полицейски и военни помощници и шампиони в различни спортове – Малиноата сякаш може всичко! Чувствителни и привързани към стопаните си, тези овчарки имат нужда да са заети с нещо. 

Белгийска овчарка МалиноаСнимка: iStock

Шелтито е предпочитана порода за тези, които искат по-малко работно куче. Тези овчарки се отличават в спортове като аджилити и ловкост (точно като Бордър колито) и са също толкова нетърпеливи да угодят. Интелигентни и лесни за обучение са, което ги прави отличен избор за някой, който търси по-малък домашен любимец.

ШелтиСнимка: iStock

Тервьорен е разновидност на белгийската овчарка, чиито представители се отличават с дългата си козина. И въпреки че не е толкова често срещана в амплоато си на работно куче, колкото Малиноата, и тази овчарка е също толкова усърдна и готова да угоди на стопанина си. Тервьорен са отлични състезателни кучета или активни семейни спътници.

Виж още