10-те най-подходящи кучета за заети семейства

Бордър териер Снимка: iStock

З абързаните домакинства могат да обичат и да се грижат за семейно куче! Динамичният начин на живот на вас и близките ви просто означава, че трябва да намерите най-добрата порода за вас!

Кучетата, които сме селектирали в този списък, със съдействието на Purina, все пак се нуждаят от вашето внимание, но са по-лесни за обучение, не се нуждаят от твърде много упражнения и са щастливи да бъдат независими. Е, поне за по няколко часа на ден!

Топ 10 породи кучета, подходящи за заети семейства

Това е наистина привлекателна, леко развълнувана хрътка, която обича всички, без обаче да е прекалено ентусиазирана. Стига да осигурите достатъчно разходки (1-2 часа на ден, всеки ден), възможности за обогатяване и много гушкания, Басетгрифонът ще е повече от щастлив да се навърта около вас. И да ви придружи до градината. Или да наблюдава всичко, удобно подремващ си на дивана ви. 

Бордър териерСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Английски сетер

Английският сетер е мило и лоялно куче, което е щастливо да наблюдава гостите ви, без да се налага да демонстрира прекален ентусиазъм. Достатъчни са му 1-2 часа упражнения на ден и редовно разресване няколко пъти седмично. 

Това е елегантно куче, което е искрено загрижено за комфорта и спокойствието си. Докато по време на състезание тези четириноги развиват главозамайваща скорост и просто нямат равни, у дома те не обичат нищо повече от това да се отпуснат и да наблюдават случващото се от комфорта на дивана ви. 

хръткаСнимка: iStock

Голдъните се чувстват просто чудесно в оживено домакинство, където често се посрещат гости, както млади, така и стари. Подобно на други породи, и тези кучета съзряват бавно и се нуждаят от много време, търпение, положително и базирано на възнагражденията обучение, за да бъдат спокойните четириноги, от които се нуждаете. 

Голдън ретривърСнимка: iStock

Едни от по-рядко срещаните шпаньоли, които за разлика от останалите си събратя, са по-скоро кротки наблюдатели, отколкото участници в действието. След като ежедневната им разходка приключи, за тях няма нищо по-примамливо от спокойна дрямка. Освен, може би, пълната им паничка с гранули!

Бордър териерСнимка: iStock

Създадени за комфорт, а не са оживени игри или забавления, Пекинезите ще се радват да гледат острени, стига да са се разположили удобно, да не им е студено и да получават висококачествена храна всеки ден.  

ПекинезСнимка: iStock

Бордър териерите са по-социални от повечето си събратя и докато полагате достатъчни грижи за обучението и социализацията им, те ще се радват да се присъединят към всичко!

Бордър териерСнимка: iStock

Добре обучено и социализирано, това куче е ентусиазирано и приятелски настроено към хора от всички възрасти. Щастливо да вземе участие във всяка дейност, с която се занимавате и винаги готово да се включи в забързаното ви, суетно ежедневие. 

Въпреки че са добър избор за заети стопани, те се нуждаят от много повече упражнения, отколкото много собственици осъзнават. Необходим им е поне по един час на ден упражнения, а тренировките са задължителни – както и игрите за обогатяване, както и пъзелите за решаване на проблеми. 

Стафордширски териерСнимка: iStock

Най-голямата от трите породи пудели, това е дружелюбно, атлетично, ентусиазирано куче, което силно се привързва към стопаните си. Но въпреки това посреща непознати с радост!

Въпреки че се нуждаят от много упражнения и често съзряват бавно, пуделите са енергични, забавни, често обичат да се правят на клоуни и се радват да бъдат част от всичко, което стопаните им правят.

ПуделСнимка: iStock

Малки, преносими, дружелюбни и миловидни, Хаванските болонки не обичат нищо повече от това да бъдат включени – във всичко, което любимият им човек върши. Колкото и да е скучно то и дори ако просто са в ролята на надзорник. Въпреки че твърде многото посетители понякога ги натоварват прекомерно, те са щастливи да придружават собствениците си навсякъде. И, всъщност, често има нужда, защото това е порода, която действително не обича да остава сама у дома.

малтийска болонкаСнимка: iStock

 

Виж още