10 прости причини защо котките са страхотни!

домашна котка Снимка: iStock

К ато фенове, стопани и хора, които просто се прехласваме по котките, няма да си кривим душата и ще кажем, че тези животни са просто прекрасни! Мяукащите приятели превзеха света на интернета, сърцата на хората, столовете на стопаните си и изобщо всичко, до което успеят да достигнат.

От очарователните им физиономии до лудата им природа, гальовните животни са страхотни по толкова много начини. Сега нека да разгледаме нашите топ 15 причини защо котките са абсолютно невероятни.

1. Котките са независими, не се нуждаят от постоянно внимание

Макар и някои от тях да са доста взискателни, като цяло котките са самостоятелни животни и могат да се забавляват чудесно сами гледайки птици, гонейки несъществуващи неща или играчки.

2. Котките са тихи

домашна коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

В това отношение за разлика от кучетата, които лаят доста и силно мяукащите приятели са доста тихи и безшумни. Е, има такива които мяукат наистина силно, особено ако сте се забавили с храната, но като цяло можем да кажем, че не са толкова шумни животни.

3. Котешката любов е незаменима

Да знаете, че котка ви обича, цени и ви чака всеки ден да се приберете след работа, за да се погали във вас е наистина безценно!

4. Котките са едни от най-чистите животни

Мяукащите животни са „самопочистващи се“. Те държат изключително много на хигиената си, така че може да сте сигурни, че котката ви няма да изцапа дома ви.

5. Котките могат да оправят настроението ви

Ако имате лош ден, свиването на кълбо с котката ви може да е всичко, от което се нуждаете. А ако тя започне да мърка - може да усетите лечебната сила на този звук.

6. Котките обичат съня

Ако работите вкъщи или имате нужда от концентрация, маже да сте сигурни, че в повечето случаи мяукащият приятел ще ви остави на спокойствие. Котките предимно спят през деня, така че може да разчитате на известна тишина и спокойствие, за да вършите работата си.

7. Котките са мистериозни същества

С мъркащ приятел у дома никога не е скучно. Може да сте сигурни, че всеки ден с котката ви ще бъде различен и тя ще ви идненадва и забавлява с нещо ново.

8. Котките са интелигентни

Те разбират прекрасно когато ги викате, но могат да решат да ви игнорират. Все пак, ако не предлагате нито лакомство, нито нищо интересно защо да идват?

домашна коткаСнимка: iStock

9. Някои котки могат да се разхождат навън

Мит е, че гальовните приятели трябва да стоят непрестанно вкъщи и да станат част от интериора ви. Някои котки са авантюристично настроени и с радост ще се научат да ходят на каишка, за да ви придружават в разходките в планината.

10. Котките ще се погрижат в дома ви да няма нито едно насекомо

Муха, буболечка или друг натрапник - котката ви ще чуе на секундата! Така че може да сте сигурни, че домат ви е чист от буболечки и насекоми.

Безспорно мяукащите приятели са прекрасни същества по безброй причини! Благодарни сме им за цялата любов, забавление, топлина и уют, с които ни даряват!

Виж още