4 интересни причини защо котките харесват играчки, които издават звук

котка играе Снимка: iStock

К отките са заинтригувани от предмети, които издават звуци. Дали са ключовете ви, колана, който си закопчавате, шумът от пликовете ви с покупки...  има ли звук - котката винаги е там! Въпреки че не можем да обясним напълно мистериозните маниери на вашата котка, ето 5 възможни причини, поради които мъркащите приятели реагират на звука на шумящи играчки или предмети.

1. Котката търси необичайни звуци

Ушите на вашата котка са настроени към света около тях. Мъркащите животни могат да чуват до 64 000 херца, което е около три пъти повече, отколкото ние чуваме. Те забелязват всяко леко движение на ветреца, който духа навън, и често реагират на шумове, които дори не можем да доловим. Шумящите играчки ще ги заинтригуват, защото често издават различни звуци. Интересното е, че повечето котки не харесват звука на алуминиевото фолио. Въпреки че аз нас не се различава кой знае колко от повечето звуци, това е по-висок тон за котките, който може да нарани ушите им.

котка играеСнимка: iStock

2. Звуците имитират естествена плячка

Отлично знаем, че гальовните жиотни дебнат плячката си в природата и се ослушват, за да разберат колко близо се намира. Логично звуците от предмети или играчки у дома бързо привличат котките, тъй като те влизат в режим на дебнене.

Dogsandcats.bg

3. Те знаят, че звуците често това означават храна

Любимото лакомство на вашата котка пристига в опаковка, която шуми при отваряне. Котките са умни същества, които правят бързи асоциации. Те научават не само от опаковката на храната, но и звукът на отварянето на шкафа, където съхранявате храната. Няма как при тези звуци котката ви да не дотича дори и в най-дълбока дрямка!

4. Котките жадуват за внимание

Играчките често издават достатъчно силни звуци. Ако не сте обърнали нужното внимание на мяукащия ви приятел - той веднага ще го привлече с помощта на шумна играчка или предмет.

котка играеСнимка: iStock

Мяукащите приятели ще реагират на всички звуци, които им се струват любопитни. Не е за изненада, че котката ви винаги е до вас докато изваждате покупките си. Котките са любопитни същества, които искат да чуят и помиришат всичко, което ги заобикаля. Единственото за което трябва да внимавате е котката ви да не играе с опасни предмети, които шумят.

Виж още