6 забавни летни дейности, които да правите с котката си

котка навън Снимка: iStock

Л ятото е идеалното извинение да излезете навън и да се насладите на топлото време с вашия котешки приятел. Дейностите на открито могат не само да ви осигурят известно време заедно, но също така могат да осигурят многобройни ползи за здравето на вашата котка. Има много летни забавления, за да поддържате котката си ангажирана и стимулирана през летните месеци, от туризъм и плажни разходки до пикници в задния двор и други.

В тази статия ще разгледаме няколко вълнуващи дейности, които можете да правите с котката си това лято, както и някои съвети, за да гарантирате безопасността и удоволствието на вашата котка.

1. Отидете на поход, подходящ за котки

Походът, подходящ за котки, е чудесен начин да прекарате един летен ден с котката си. Мяукащият приятел също ще получи така необходимите упражнения и умствена стимулация, докато вие се наслаждавате на природата. За безопасността и комфорта на вашата котка има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да тръгнете по пътеките.

котка навънСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Първо трябва да инвестирате в качествена каишка за вашата котка. Туризмът на открито е нещо, към което трябва да надграждате – първо трябва да свикнете котката си да ходи на каишка около дома ви, а след това да я изведете навън. Носенето на раница за домашни любимци също е добра идея, в случай че трябва да транспортирате котката си или да я поносите, ако маршрутът е труден.

Докато ходите на туризъм, трябва да имате предвид и безопасността на вашата котка. Уверете се, че котката ви не е изложена на никакви токсични растения или хищници и не ги оставяйте да се разхожда без каишка в зони, където могат да се изгубят или наранят. Планирането и подготовката за поход, подходящ за котки, може да го превърне в забавна и възнаграждаваща дейност и за двама ви.

2. Организирайте лов в задния двор

Помислете за организиране на лов в задния двор с вашата котка това лято, ако търсите забавна и лесна дейност. Котките ще трябва да използват естествените си ловни инстинкти, за да търсят скрити лакомства и играчки, които могат да осигурят както умствена, така и физическа стимулация.

Ловът може да се организира чрез скриване на лакомства или играчки във вашия двор, така че котката ви да може да ги намери.

3. Направете пътуване до плажа

котка навънСнимка: iStock

Помислете за пътуване до пясъчните брегове това лято, ако вие и вашата котка обичате плажа. С много нови гледки, звуци и миризми за откриване плажът може да бъде вълнуващо място за гальовните животни.

Важно е да подготвите котката си за плажа, преди да отидете там. Уверете се, че носите раница, в която котката ви да пътува, както и много вода за хидратация и всякакви важни консумативи и храна. Плажът е горещ и дори животните с козина могат да получат увреждане на кожата, така че трябва също да се погрижите да предпазите котката си от слънцето, като нанесете обилно слънцезащитен крем, подходящ за домашни любимци, или осигурите хладно сенчесто място.

4. Опитайте водни игри

Помислете за създаване на подходяща за котки зона за водни игри, за да поддържате любимата си котка прохлада и да се забавлявате това лято. Поставете пръскачка или бутилка със спрей, с която котката ви да си играе, или напълнете плитък басейн или пластмасова вана с вода. Някои мъркащи животни се забавляват с водата, така че не пречи да опитате с вашата котка.

5. Отидете на разходка с кола

котка навънСнимка: iStock

Да се возите с кола с котката си е друго забавно лятно занимание. Посещението на подходящи за домашни любимци дестинации или просто смяната на природата може да бъде чудесен начин да изживеете нови неща заедно.

Важно е да подготвите котката си за разходка с кола, преди да я вземете. Можете да направите това, като постепенно я въвеждате в колата и започнете с кратки обиколки в квартала. 

6. Направете си пикник в задния двор

Помислете за пикник в задния двор с котката си, ако търсите сдържано лятно занимание. Да се наслаждавате на хубавото време с вашата котка може да бъде чудесен начин да се отпуснете и да се сближите.

Няколко лакомства и играчки за вашата котка, заедно с храна, напитки и всякакви други предмети, които бихте искали да донесете на своя пикник (като играчки, храна и игри), са всичко, от което се нуждаете за вашия пикник в задния двор. Прекарайте следобеда в релаксация и игра с котката си под сенчеста част от вашия двор върху одеяло.

котка навънСнимка: iStock

Освен че е забавно и релаксиращо занимание, пикникът може да бъде и възможност за вашата котка да опита някои нови храни. Можете да вземете със себе си лакомства, подходящи за котки, или мокра храна, за да ѝ се наслади. Все пак ако сте предвидили вкусни храни за себе си - трябва да осигурите такива и за гальовния приятел.

Има много забавни дейности, които можете да правите заедно с вашия космат приятел, за да се забавлявате през лятото. Има безкрайни възможности за забавление и приключения, от пешеходни пътеки, подходящи за котки. Поддържайте котката си забавна и активна, като създадете подходяща за котки зона за водни игри, разходите се с кола, организирате пикник.

Не забравяйте да вземете предвид индивидуалните характеристики, предпочитания и нужди на вашата котка и винаги поставяйте нейната безопасност на първо място.

Виж още