7 забавни причини да благодарим на котката си тази година

котка и стопанин Снимка: iStock

М ъркащите животни правят живота ни много по-забавен. Дори и с пакостите си и моментите, които наистина ни изправят на ръба, трябва да си признаем, че без тях ежедневието ни щеше да е много по-скучно.

Годината е към своя край, затова е време да си припомним за какво можем да благодарим на мъркащия спътник!

1. Естествен будилник

Колко пъти сте се събуждали от драскането по вратата на спалнята ви? Или от котка, която сяда върху вас в 06ч сутринта. Или мъркащ приятел, който е допрял любопитното си носле във вашето? Ако сте пропуснали някой ден да навиете алармата си за работа, не се притеснявайте - котката със сигурност ще ви събуди и припомни, че трябва да ставате, тъй като закуската чака!

котка и стопанинСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

2. Подреждане на дома

Няма значение дали ще хванете котката си в крачка или не, често ни се случва да се приберем и да видим, че гальовният приятел е прекалил с игрите и е съборил куп неща! Първоначално можем и да се ядосаме, но в крайна сметка не ни остава друго освен да приберем малките предмети и да почистим! Ако не сме го правили от отдавна - чудесен повод да подредим по-усилено вкъщи.

3. Топлите моменти, които котката прекарва в скута ви

котка и стопанинСнимка: iStock

Диванът е свободен, котешкото дърво е поставено до прозореца, но мъркащият приятел ще избере да седне във вас! И разбира се, това е едно от най-любимите усещания на котешките стопани. Ходи ви се до тоалетна? Ще трябва да стискате! Котката седи върху вас и не може да я отместите!

4. Поздрав с дупе

Какво по-сладко от това да се приберем от работа, мъркащия приятел да дойде, да се завърти в краката ни и да се обърне с дупе към нас? Същото често се случва и след като сме се събудили от сън. Не го приемайте като нещо лошо! За котките това е нормален поздрав.

5. Игрите на криеница

Прибирате се вкъщи и искате да вземете котката си за малко гушкане преди вечеря – проблемът е, че не можете да я намерите. Викате името ѝ, вадите торбата с любимите ѝ лакомства, проверявате всяка стая и започвате вече да се страхувате от най-лошото...

котка и стопанинСнимка: iStock

След това отивате в стаята си, за да се преоблечете, готови да я търсите навън (макар че е невъзможно да е излязла), само за да намерите две мъниста малки очи, които се взират в вас от дъното на гардероба ви. Издишате с облекчение, а тя междувременно се котката подсмихва, доволна, че е спечелила играта на криеница.

6. Никога не могат да ви изненадат!

Дори и някой съсед да се прибира, чакате доставка за пица или пък някой приятел ви е дошъл на гости - няма как да ви изненада, ако имате домашен любимец. Гальовният приятел ще надуши от отдавна, че някой пристига и ще застане на вратата в готовност за посрещане (или пък криене).

7. Никога не сте сами, дори и в... тоалетната

Личното пространство не съществува за собствениците на гальовни животни. Те просто са решени да ни преследват навсякъде, дори и в моментите, които искаме да запазим за себе си. Забравете за уединението по време на къпане, ходене до тоалетна или преобличане... никога не сте сами!

котка и стопанинСнимка: iStock

Има толкова много прекрасни неща за нашите домашни любимци и милиони различни причини да сме им благодарни през този празничен сезон. Вярно е, че понякога котките могат да бъдат трудни за разбиране, досадни, непослушни, да ядат кабелите ни или да правят други поразии. Но тези неща се забравят бързо. Може да сте сигурни, че ви дават цялата си любов и внимание на света и вие сте любимият им човек!

Виж още