Как да кръстя котката си

котка вкъщи Снимка: Pixabay

Д овеждането у дома на току-що осиновена котка или коте може да бъде изключително вълнуващ момент! Освен че това е емоционално преживяване за вас, не бива да забравяте всички отговорности около осиновяването на животинче - пазаруване на храна, тоалетни, пясък за тях, купи за храна и вода, играчки и други аксесоари, които биха ви били полезни.

С всички тези важни неща, за които трябва да помислите, опитите да бъдете креативни и да измислите добро име за новия си член на семейството може да се окажат предизвикателство. Искате да изберете име, с което всички членове на семейството са съгласни, а същевременно да подхожда на мъркащия приятел, може да изпаднете в голяма главоблъсканица.

За да ви помогнем, ще ви дадем някои съвети за избора на подходящо котешко име.

Не бързайте да избирате име

Не забравяйте, че може да използвате това име повече от 15 години! Ако не сте избрали такова, преди да пристигне новата ви котка, това не е причина за притеснение. Много по-добре е да забавите избора на име, отколкото да ѝ позволите да свикне с едно, а след няколко седмици да решите да го смените.

Dogsandcats.bg

Изберете име, което е просто и лесно за произнасяне. Ако името ви е твърде сложно, котката ви вероятно ще се обърка.

Ако все пак изберете дълго име, защото има някакво значение за вас, тогава бъдете готови да използвате съкратена версия за ежедневна употреба. Ако например искате да кръстите мъркащата си красавица Хърмаяни Грейнджър - най-добре се обръщайте към нея само с първото име, за да не правите нещата по-сложни. Все пак, котките не винаги се обръщат на имената си, така че не бива да правите този процес за тях още по-непосилен.

котка вкъщиСнимка: Pixabay

Най-добре имете да е кратко - от две или малко повече срички. По-дългите имена са трудни за произнасяне и трудни за проследяване, а котката ви може и никога да не свикне с тях.

Не прекалявайте с креативността

Може да мислите, че е смешно да наричате котката си крайно неподходящо име, но не забравяйте, че трябва да използвате това име тогава, когато се регистрирате при вашия ветеринарен лекар. Със сигурност не искате да кръстите мъркащия си приятел по начин, който ви е срам да произнесете пред други хора.

Помислете за име, което би отивало на котката ви

След като прекарате няколко дни с новия мъркащ приятел - със сигурност ще ви дойдат идеи как да го кръстите. Възможно е нещо, което то обича да прави или начин, по който се държи - да ви вдъхновят за името. Ако например новото ви коте е страшно игриво и неудържимо - едно гръмко име като Буря със сигурност би му отивало и би звучало интересно.

Помислете за външния им вид

Някои котки може да имат уникални белези или определени неща за външния си вид, които вдъхновяват избора на име. На коте с оранжева или кремава козина, може би ще му отива да се казва Джиндър (от джинджифил на английски език). Или пък мъркащ приятел с изумрудено сини очи би могъл да се казва Сапфир или Сапфира. Можете да бъдете достатъчно изобретателни, но не усложнявайте излишно.

Търсите допълнително вдъхновение за избора на котешко име?

Освен да наречете котката си въз основа на нейната личност или външен вид, има много други възможности за вдъхновение - любими известни личности, герои от детски филми или любими ваши книги. Някои имена на плодове, зеленчуци, сладкиши, цветя също могат да се окажат подходящи за мъркащите животни. Богове от римската или гръцката митология, любим исторически персонаж или автор… възможностите са много. Човешките български имена са също очарователни за домашен любимец и винаги обират овациите.

Със сигурност можете да измислите прекрасно име, което да подхожда на котката ви и всички да го харесват. Просто си дайте време и със сигурност в малко повече вдъхновение и търсене ще се спрете на правилното!

Вижте още:

Мога ли да сменя името на котката ми

Виж още