Каква порода котката е Гарфийлд?

Оранжева котка Снимка: IStock

Л юбителите на мъркащи животни със сигурност са фенове на Гарфийлд. Той е оранжева, пухкава котка, която е известна с любовта си към лазанята и разбира се - хубава дрямка. Той живее със собственика си Джон Арбъкъл и кучето Оди. Питали ли сте се каква порода би могъл да е този котешки герой от известната анимация?

Истината е, че не се знае сигурност. Създателят на Гарфийлд никога не е разкривал публично дали Гарфийлд е конкретна порода. Много хора обаче спекулират, че Гарфийлд е оранжева Персийска котка, съдейки по външния му вид.

Кой създава котката Гарфийлд?

Карикатуристът Джим Дейвис е художникът зад Гарфийлд. В края на 70-те години Гарфийлд е второстепенен герой в комикса на Дейвис. Първоначално карикатурата е публикувана в The Pendleton Times, вестник от Пендълтън, Индиана. По-късно Гарфийлд става герой на едноименния филм.

Dogsandcats.bg

Факти за Гарфийлд

  • На колко години е Гарфийлд?

Гарфийлд е горд член на поколението X. Неговият рожден ден е 19 юни 1978 г.

Оранжева коткаСнимка: IStock

  • Коя е любимата храна на Гарфийлд?

За разлика от много други котки, любимото ястие на Гарфийлд за всички времена не е риба тон или пиле. Той обича лазаня. Този избор може да изглежда странен, но зад любовта му към италианското ястие има добро обяснение.

Всъщност майката на Гарфийлд го е родила в италианския ресторант на Mamma Leoni, което обяснява защо той толкова обача това вкусно ястие! Използваме момента да напомним, че в действителност мъркащите животни не бива да се хравят с лазаня или човешки храни (с изключение на тези, които не са опасни за тях и то, ако се дават само като лакомства). Така че се придържайте към стандартната котешка суха и мокра храна за вашия пухкав домашен любимец

  • Котаракът Гарфийлд има ли приятелка?

Гарфийлд има множество любовни интереси между оригиналния комикс и следващите телевизионни предавания и филми. Арлийн обича Гарфийлд въпреки скъперничеството му. Идеята на Гарфийлд за „среща“ е да я изведе да яде – от кофите за боклук! Това се казва романтика! Гарфийлд няма намерение да дели лазаня с никого, дори с приятелката си.

Арлин е розова с дълга шия и и също както за Гарфийлд - не се знае каква порода е тя. От друга страна - Гарфийлд също е романтично свързан с Пенелопе. За разлика от Арлийн, Пенелопе прилича на истинска котка, вероятно сива Персийка.

Безопасна ли е лазанята за котки?

Само анимационни котки като Гарфийлд трябва да ядат лазаня. Това не е ястие, с което редовно да храните котката си.

Малка хапка лазаня няма да навреди на повечето котки. Ако вашето коте случайно оближе чинията ви или хапне малко от порцията, поставена на плота, няма причина за паника. Съставки като сирене, лук и чесън обаче могат да разстроят стомаха на вашата котка.

Виж още