12 досадни неща, които правят всички котки

котка у дома Снимка: iStock

М акар че собствениците на котки обожаваме нашите непредвидими, понякога непослушни пухкави приятели, няма спор, че те могат понякога да ни влудяват с поведението си. Представяме ви забавен списък от действия, които със сигурност не са ни любим момент от съжителството с мъркащо животинче. Въпреки всичко - ние продължаваме да ги обичаме безрезервно!

 • 1. Когато ви следят от стая в стая 24/7, 365 дни в годината

В банята, в кухнята, докато спим, докато си почиваме... всъщност няма почивка. Винаги когато се обърнем - мъркащият приятел е по петите ни!

 • 2. Лягат върху клавиатурата на лаптопа ни

котка у домаСнимка: iStock

Когато за секунда се отдръпнем от клавиатурата - котката ни вижда възможност просто да се излегне там и да се наслаждава на топлината от устройството.

Dogsandcats.bg
 • 3. Когато ни носят трофеите си

Буболечки или други насекоми, а ако живеете в къща - защо не и някоя мишка. Не е приятно, но трябва да отбележим, че това е много специален жест, който котката прави за нас.

 • 4. Опитват се да крадат храната ни

В момента, в който се сипали яденето си в чиния, може да сте сигурни, че гальовният приятел е скочил на масата и вече души храната ни, а ако не сме достатъчно бързи - вече е откраднал малко от нея!

котка у домаСнимка: iStock

 • 5. Когато действат като будилник късно вечер или рано сутрин

Не е приятно, но мъркащите животни веднага са готови да ни събудят, ако искат храна или просто им е скучно и търсят забавление и внимание.

 • 6. Когато ги открием да дремят върху току-що изпрани дрехи по-малко от 5 минути след като сте ги сгънали.

Затова не бива да оставаме чистите си дрехи „безпризорни“, защото можем да сме сигурни, че гальовният приятел на секундата ще седне върху тях и те ще станат в косми.

 • 7. Когато вашата чаша вода стане тяхната чаша вода

Купата за вода вероятно не е толкова интересна, но чашата ви за вода, която вдигате и движите - със сигурност е по-интригуваща!

 • 8. Когато решат да тестват гравитацията върху всички неща

Мяукащите животни обичат да бутат неща. Защо - не е съвсем ясно. Може би е начин, по който да се забавляват. При всички положения - дръжте цении, чупливи или предмети, които не искате да се окажат на земята или в лапите на котката си - прибрани.

котка у домаСнимка: iStock

 • 9.  Когато им купите скъпо легло или котешко дърво, но те предпочитат да спят в кутията, в която са пристигнали.

Поведение, което вероятно ще остане завинаги в историята. Всеки собственик на гальовен приятел може да потвърди, че кутията, опаковката или пликът на котешкия аксесоар често е предпочитан от котката вместо самия аксесоар, за който сме се бръкнали с доста пари.

 • 10. Когато опитите ви да оправите леглото сутрин завършват с пълен, пълен провал

Оправяте леглото? Котката ви вижда просто мърдащи завивки и вече е готова за игра!

котка у домаСнимка: iStock

 • 11. Когато не могат да решат дали искат да влязат в стаята или не

Предполага се, че това е причината, поради която Нютон измисля котешката врата - просто защото котката не е спирала да влиза и излиза от неговата стая, като така го е разсейвала и прекъсвала работата му.

 • 12. Когато „похапват" неща, които не са храна

Трябва да отбележим, че това поведение може да е опасно, ако котката ви наистина се храни с предмети. От друга страна, ако просто играе - уверете се, че ѝ предоставяте играчки, които не може да си хапне.

Списъктъ може да е безкраен, защото мяукащите приятели всеки ден ни изненадват с някое ново необичайно поведение. Не можем да ги виним, защото животът ни щеше да е доста по-скучен!

Виж още