Приятелски настроени ли са Ориенталските късокосмести котки

Ориенталска късокосместа котка Снимка: iStock

К отките са известни с това, че са самотници. Много стопани се оказват, че прекарват по-голямата част от деня си, опитвайки се да убедят котката си да им обърне внимание, докато котето се радва на самота и спокойствие. Това все пак не означава, че всяка порода котки е толкова пренебрежителна. Има мъркащи животни, които се радват на компанията на стопаните си и с удоволствие биха прекарали повече време с тях.

Ако не сте запознати с Ориенталската късокосместа котка, може да бъдете привлечени от нейните уникални характеристики. Ако сте любопитни дали тази порода котки е дружелюбна, отговорът е категорично „Да!“. Те са едни от най-дружелюбните и привързани котки, а в тази статия ще научим повече за техния характер!

Приятелски настроени ли са Ориенталските късокосмести котки?

Ориенталска късокосместа коткаСнимка: iStock

Ориенталските късокосмести са елегантни котки със страхотен характер. Те са доста общителни. Това означава, че рядко ще прекарвате време у дома, без тази котка да е наблизо. Ориенталските късокосмести са известни с това, че искат да лежат в скута на стопанина си, когато са в настроение и дори да споделят вашето легло през нощта. Тези мяукащи приятели обичат да се сгушват под завивките, когато навън е студено. Ще откриете също, че тази порода е много гласовита. Вашият гальовен приятел  ще прекарва много време през деня си в разговори с вас.

Dogsandcats.bg

Ориенталските късокосмести котки също са доста интелигентни. Със собственик, който проявява инициатива и се ангажира достатъчно с котката си, Ориенталците могат лесно да учат трикове. Те ще се разхождат с вас на каишка и дори ще носят играчките си след като ги хвърлите! Те предпочитат да не са сами, така че очаквайте от тях да се сприятеляват с други домашни любимци в дома, дори с вашите кучета. Ако решите да доведете Ориенталска късокосместа котка у дома, тя ще има нужда от компания. Ако работите далеч от дома или ви няма за дълги часове, помислете дали да им вземете животно-компаньон, с което да прекарват деня си.

Ориенталска късокосместа коткаСнимка: iStock

Живот с Ориенталска късокосместа котка

Да, ориенталските късокосмести се радват да се гушкат със стопаните си, но това не означава, че не обичат да играят. Въпреки че обичат да прекарват време с човешките си родители, те също намират катеренето и скачането за забавни дейности. Тези котки също се радват на интерактивна игра, така че ще очакват от вас да играете заедно!

За тези, които са любопитни относно дружелюбието на Ориенталската късокосместа, не се страхувайте. Тези котки са интелигентни, любящи и привързани. Те са страхотни членове на семейството, разбират се добре с други животни и общуват добре с деца. Ако обмисляте да доведете една от тези котки в семейството, ще вземете страхотно решение. Те лесно ще станат ваш най-добър приятел и помощник. Както при всеки домашен любимец, който носите у дома, не забравяйте да се грижите много за вашата ориенталска късокосместа и двамата ще бъдете неразделни.

Ориенталска късокосместа коткаСнимка: iStock

Виж още