10 малки кучета, които крият голяма личност

малко куче Снимка: iStock

В сички сме чували максимата, че добрите неща идват в малки опаковки. 10-те кучета, които попадат в класацията ни не са изключение! Представителите на тези породи доказват, че външният вид често лъже, а ако съдим само по него, то ще пропуснем голяма част от чара и същината на нещата! Нека ги разгледаме заедно, защото, сигурни сме, тези четириноги са на път да докажат, че малките кучета ще управляват света някой ден!

Може би най-популярните малки кучета не само в класацията ни, но и в световен мащаб, Чихуахуа имат изключително силен характер, а представителите на породата често страдат от Наполеонов комплекс (не осъзнават размера си и скачат срещу доста по-едри кучета от тях). С изразителните си муцунки, тези дребосъчета категорично ще ви покажат какво мислят! 

малко кучеСнимка: iStock

Очарователни дребосъци, които крият силна и независима личност. Общителни и енергични, те могат лесно да станат център на вниманието, където и да отидат. Просто са си такива!

Dogsandcats.bg

ПапийонСнимка: iStock

Интелигентни и саможиви, Той пуделите са най-малките от семейството си, но не се подлъгвайте по ръста им – няма нищо невъзможно или твърде голямо за това упорито четириного. 

ПуделСнимка: iStock

Тези малки кучета крият голяма и силна личност. Те имат силна воля и независим нрав, което ги превръща в трудни за обучение. А като бонус – Фокс териерите обичат да са в центъра на вниманието и ще искат да се включат във всичко, което правите.

малко кучеСнимка: iStock

Тези малки космати топчици са пълни с енергия. Представителите на породата са живи и общителни, с темперамент, който сякаш казва „Аз съм начело!“.

малко кучеСнимка: iStock

Като типични териери, и тези четириноги са със силна и независима личност и не осъзнават размера си. Те изглеждат като здрави кучета, но и се държат като такива, за това – не бързайте да повдигате снизходително вежди, когато се изпречат на пътя ви!

малко кучеСнимка: iStock

Дребосъци с изключително ярка индивидуалност, тези териери са изключително дружелюбни и приятелски настроени кученца. С тях никога няма да ви е скучно, можете да бъдете сигурни!

малко кучеСнимка: iStock

Ако някога сте се разминавали с Мини пинчер по улицата, то може би сте станали свидетели на факта, че дребният ръст не е проблем за тези кученца, за да изразят всичко, което ги вълнува. При това – доста шумно.

  • Шиперке

Наричат представителите на породата „малките капитани“, поради факта, че те не само ще завладеят, но и ще управляват дома ви, впечатлявайки със силната си личност и независим нрав. 

Не позволявайте на тази невинна муцунка да ви заблуди – тези мънички кученца не обичат да бъдат пренебрегвани и изискват цялото внимание на собствениците си. Силната им личност, съчетана с добре развит хищнически инстинкт и върховна заблуда на куче пазач (те не осъзнават, че са по-малки от всеки натрапник), ги превръщат в изключително атрактивен домашен любимец. 

малко кучеСнимка: iStock

 

 

Виж още