10 породи, които остават най-дълго време „млади по душа“

Далматинец Снимка: iStock

К ученцата са очарователни и игриви топчета с енергия, които не спират да ни умиляват със забавните си движения, нали? Всеки собственик на четириного малко или много се чувства тъжен, когато косматият му приятел порасне. При представителите на някои породи обаче, тази „детска фаза на кученце“ продължава по-дълго, отколкото при други. 

Предлагаме ви списък на 10 породи, които остават кученца най-дълго. А това значи – още забавно време, прекарано в щуротии и игри!

Тези високоенергийни кучета се считат за едни от най-забавните в кучешкия свят. Желанието и издръжливостта им позволяват да прекарат цял ден в игри, а понякога леко глуповатата им наивност ги прави чудесна компания на малчуганите вкъщи. 

боксерСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

В характера на тези кучета има равни части игривост и упоритост. Те обичат забавлението и може да бъде трудно да се овладеят ако се ентусиазират прекалено. Постарайте се да осигурите на любимеца си достатъчно физическа активност и упражнения, за да изразходват безопасно енергията си. 

ДалматинецСнимка: iStock

Може да отнеме повече от две години, преди представителите на тази порода да достигнат зрялост. Обикновено тогава те са над 100 килограма тежки и често нямат усещане за собствените си размери.

Бигълите са доста непослушни кученца, които най-много от всичко обичат да си хапват и да играят със стопаните си. Отличават се с жизнерадостен и приключенски дух.

бигълСнимка: iStock

Булдозите могат да бъдат много забавни, въпреки че са склонни към някои здравословни проблеми. За сметка на това остават поне година и половина „кученца и душа“ – можете да разчитате да ви забавляват ежедневно. 

Една от най-популярните породи, за чиито представители се знае, че остават за дълго време кученца. Те с удоволствие ще играят и ще се забавляват по-дълго от обичайното, което ги прави перфектни семейни животни. ю

голдън ретривърСнимка: iStock

За тези кучета-играчки важи с пълна сила израза „голяма личност в малка опаковка“. Ако искате домашен любимец, който да е игрив, да обича забавленията и да е задълго време кученце – Йоркито е породата за вас!

Йоркширски териерСнимка: iStock

Повечето представители на породата са в състояние да играят със стопаните си по цял ден. Известни са с това, че остават кученца през голяма част от живота си. 

лабрадорСнимка: iStock

Тези гиганти остават кученца в продължение на две до три години, докато навлязат в зрелия си период. Не се лъжете обаче – това не им пречи да растат на размери и тегло всеки ден.

СанбернарСнимка: iStock

Тези малки кученца обичат да играят, но понякога могат да развият деструктивно поведение, ако не им обърнете достатъчно внимание. За тях спокойно може да се каже, че „остават кученца“ но по начин, по който не бихме искали. 

ПапийонСнимка: iStock

Позитивните страни на това домашният ви любимец да остане за по-дълго време кученце по нрав, са несъмнени. Ако обичате игрите и забавленията– това е добра новина за вас. Имайте предвид обаче, че това е и повече работа що се отнася до движение, тренировки и упражнения. Ако не сте готови – може би е по-добре да се спрете на друга порода. 

Виж още