11 от най-тихите породи кучета, подходящи за отглеждане в апартамент

шиба ину Снимка: iStock

Ж ивотът в апартамент може да бъде известно предизвикателство за собствениците на кучета, чиито питомци са по-шумни. Четириного, което лае често, може бързо да се превърне в неудобство не само за собственика, но и за съседите. Ако искате да избегнете това (или поне да минимализирате вероятността), има някои породи, които са по-подходящи за отглеждане в апартамент в града именно, защото са по-тихи. Те са известни със своето спокойно поведение и минимален лай. Предлагаме ви да разгледаме 11 от тях. 

Често наричат Басенджитата „кучетата, които не лаят“ поради уникалната им вокализация. Тази древна порода от Африка е известна със своя тих характер, който превръща представителите й в отличен избор за живот в апартамент. Басенджи са интелигентни, любопитни и независими. Те се нуждаят от редовни упражнения и умствена стимулация, за да са щасливи и здрави, но минималният (или почти липсващ лай) гарантира, че няма да безпокоят съседите. 

басенджиСнимка: iStock

Ши Тцу са малки, привързани кучета, които обикновено са тихи, което ги прави добър избор за живот в апартамент. Отглеждани като компаньони на китайските кралски особи в миналото, те са известни със своето приятелско и спокойно поведение. Ши Тцу са от типа кучета, които обичат да са близо до стопаните си, но без да предизвикват излишен шум.

Dogsandcats.bg

ши тцуСнимка: iStock

Кавалерите са нежни, привързани кучета, които са много подходящи за отглеждане в апартамент поради тихия си и спокоен характер. Те са дружелюбни и нетърпеливи да угодят, което ги прави лесни за обучение. Радост е да имате такова куче наоколо! Кавалерите са известни със своята адаптивност, разбират се добре с деца и с други домашни любимци.

Кинг Чарлз шпаньолСнимка: iStock

Въпреки репутацията си на състезателни кучета, хрътките са изненадващо спокойни и тихи, което ги прави подходящи за живот в апартамент. Тези нежни гиганти обичат да се излежават и макар че се нуждаят от редовни упражнения, често се задоволяват с няколко ежедневни разходки и възможността да потичат в защитена зона. 

Италиански грейхаундСнимка: iStock

Френчитата са малки, мускулести кучета, които са известни като тихи и спокойни домашни любимци. Те са идеални за отглеждане в апартамент поради минималния си лай и ниските нужди от упражнения. Френските булдози са привързани и обичат да са сред хора, което ги прави отлични другари за необвързани, двойки и семейства. 

френски булдогСнимка: iStock

Японските хинове са малки, елегантни кученца, известни със своя тих и сдържан характер. Отглеждани като животни-компаньони на благородниците в Япония, тези четириноги са привързани и се радват да са близо до стопаните си. Тези мъници са естествено тихи и не лаят прекомерно, което ги прави подходящи за отглеждане в апартамент.

Японски хинСнимка: iStock

Бишоните са малки, весели кученца, които са известни със своя приятелски и тих характер. Те са много подходящи за отглеждане в апартамент поради минималния си лай и умерени нужди от упражнения. Бишоните са привързани и обичат да са сред хора, което ги прави отлични спътници за необвързани, двойки и семейства.

Бишон фризеСнимка: iStock

Малтийските болонки са малки, елегантни компаньони, известни със своя нежен и тих характер. Те са много подходящи за отглеждане в апартамент поради минималния си лай и умерени нужди от упражнения. Привързани и нежни, те обичат да са сред хора, което ги прави отлични спътници за необвързани, двойки и семейства. 

Малтийска болонкаСнимка: iStock

Италианските хрътки са малки, елегантни кучета, известни със своя тих и нежен характер. Те са много подходящи за отглеждане в апартамент поради минималния си лай и умерени нужди от упражнения. Привързани и дружелюбни, те обичат да са сред хора, а спокойното им поведение и адаптивност към различни условия на живот ги правят популярен избор за обитателите на апартаменти.

Италиански грейхаундСнимка: iStock

Уипетите са средно големи кучета, известни със своя тих и кротък характер. Те са много подходящи за отглеждане в апартамент поради факта, че лаят рядко и имат умерени нужди от упражнения. Уипетите са привързани и обичат да бъдат сред хора, което ги прави отлични спътници за необвързани, двойки и семейства. 

УипетСнимка: iStock

Шиба са малки, здрави кучета, известни със своя тих и независим характер. Те са много подходящи за отглеждане в апартамент, тъй като лаят рядко и имат умерени нужди от упражнения. Шиба обичат кратките разходки и време за игра, но са доволни и да си почиват у дома. Тяхното спокойно поведение и адаптивност към различни условия на живот ги правят популярен избор за жителите на града.

Шиба инуСнимка: iStock

 

 

Виж още