5 филма за котки, които да гледате в Netflix

котка и телевизия Снимка: iStock

В секи, който някога е имал котка, знае, че техните характери са разнообразни: те могат да бъдат загадъчни и сдържани, драматични, или направо шантави. С други думи, те са родени изпълнители - и могат да имат сцена за това.

Точно като кучетата, котките са се доказали като безценни домашни любимци и завладяващи екранни присъствия, независимо дали става въпрос за документални филми или измислени истории.

Така че, ако търсите филми или телевизионни сериали, които могат да  дадат известна представа за нашите котешки приятели, събрахме няколко възможности, които може да гледате в Netflix:

1. Inside the Mind of a Cat - Какво се случва в ума на котката

Смятаме, че това е задължителен филм за всеки собственик на котка, а и не само. Ако тези мъркащи приятели представляват интерес за вас - ще научите много! Както името предполага, този документален филм се опитва да отговори на този въпрос. Чрез анализи от поведенчески експерти, учени и изследователи за това защо котките извършват или не конкретни действия.

Dogsandcats.bg

котка и телевизияСнимка: iStock

Има исторически контекст за взаимоотношенията на нашите предци с котките, отговори защо котките винаги кацат на краката си и как използват мъркането си, за да ни накарат да им обърнем внимание. Освен това документалният филм цитира проучване, което установява, че гледането на видеоклипове с котки повишава положителните чувства, което е още една причина да го гледате (и всички онези видеоклипове с домашни любимци, които вашите приятели публикуват в Instagram).

2. Cat people - Котешки хора

Заглавието казва всичко. Тази поредица от шест епизода представя хора от различни части на света, които са изградили живота си около котките. Има дресьор на котки, който ръководи пътуващо шоу, рапър, който пише песни за петте си котки и художник, който прави майсторски реалистични портрети на котки.

3. The Hidden Lives of Pets - Скритият живот на домашните любимци

Тази документална поредица посвещава четири епизода на домашните любимци и интересния живот, който водят. Поредицата обхваща различни домашни любимци, така че, ако искате да отидете директно на съдържанието за котките - насочете се директно към епизод 3.

котка и телевизияСнимка: iStock

4. Chilling Adventures of Sabrina - Смразяващите приключения на Сабрина

Котките отдавна се свързват с вещици и магьосничество, така че не би трябвало да е изненада да видим смразяващите приключения на магията на Сабрина да си проправи път в този списък. В този сериал магията и пакостта се сблъскват, докато получовек, полувещица, Сабрина се движи между два свята: живота на смъртните тийнейджъри и наследството на нейното семейство, Църквата на нощта.

5. A Whisker Away - На един мустак разстояние

Това аниме от 2020 г. разказва сладка история за съзряването с едно малко мъркащо приятелче. Филмът проследява Мийо, тийнейджърка, която се трансформира в котка, за да се доближи до любимата си. Но, естествено, има последствия от магията, която тя използва, за да се превърне от човек в животно и обратно. Красивата анимация и очарователните котки радват окото, но истинската привлекателност историята за израстването и изправянето пред това, което животът ви поднася – защото колкото и хубаво да звучи, да станете котка няма магически да разреши всичките ви проблеми.

Настанете се удобно - вземете пуканките, примамете гальовния приятел в скута ви и се отдайте на котешки филми! А след като изгледате документалните - ще гледате на котката си с други очи, тъй като ще я разбирате повече.

Виж още