5 причини защо котките от приют са чудесни домашни любимци

котка приют Снимка: iStock

В секи, който някога е осиновявал котка, знае колко специални могат да бъдат спасените гальовни животни. Затова ви представяме нашите пет основни причини, поради които смятаме, че гальовните животни, осиновени от приют са прекрасни котки и чудесни гальовни приятели!

1. Котките от приюта ни избират

Много хора ще ви кажат, че не са избрали котките си, а техните котки са ги избрали и това наистина е вярно. Случвало ли ви се е да влезете в приют и да се огледате наоколо, след което да се вгледате в една конкретна котка? Или сте срещнали конкретна котка, която няма да ви остави? Или чувате котка да мяука силно от клетка, намираща се в края на приюта? Може би дори някой гальовен приятел е протегнал лапичка да си поиграе с вас.

котка приютСнимка: iStock

Независимо от начина, по който са привлекли вниманието ви, котките често просто разпознават бъдещите си собственици. Така че, когато една котка ви избере, можете да сте сигурни, че е видяла нещо специално и няма да сбъркате!

Dogsandcats.bg

2. Вашата котка ви помага да направите добро и да осигурите дом на бездомно животинче

Може да се опитаме да направим света по-добро място, но не винаги е лесно да видим въздействието на нашите действия. Когато осиновите домашен любимец от приюта, виждате въздействието всеки ден.

С милиони бездомни котки, влизащи в приюти за животни всяка година, вие можете да направите нещо добро (макар и с минимална разлика), като осиновите дори една котка.

Когато осиновите мяукащ приятел от приют, вие не само осигурявате любящ дом за тази котка, но и освобождавате място в приюта за друг бездомен приятел.

3. Вие и вашата котка можете да дадете пример

За съжаление много хора не осъзнават, че много котки се озовават в приюти не по тяхна вина - не поради поведенчески или здравословни проблеми. През повечето време котките попадат в приюти просто поради обстоятелства, които вероятно нямат нищо общо с тях. Семействата се местят и оставят котки, децата развиват алергии, собствениците умират или просто решават, че не могат да се грижат за животинчето. Често историитена котките от приют започват и като бездомни котки спасени от някого и донесени в приюта, да не говорим за бременните кралици.

котка приютСнимка: iStock

Осиновявайки котка от приют, вие можете да покажете от първа ръка на вашето семейство и приятели колко прекрасни, любящи, игриви, забавни и възхитителни могат да бъдат котките от приют. Други хора могат да видят вашия пример и да ви последват.

4. Може да изберете котка, която да отговаря на вашия начин на живот и характер

Осиновяването на мяукащ приятел може да помогне за премахване на догадките дали вашият нов член на котешкото семейство ще бъде щастлив във вашия дом.

Служителите на приюта и спасителите не искат нищо друго освен да направят успешни съвпадения, така че ще направят всичко възможно, за да изберат подходящата котка за вас! Те често могат да ви разкажат за темперамента и личността на котката, която обмисляте да осиновите. Още повече че ако се спрете на пораснала котка, навършила една година, тя вече ще има изграден характер, ще бъде по-спокойна и съжителството може да е по-плавно и лесно.

котка приютСнимка: iStock

Ако имате натоварено домакинство с деца или друг домашен любимец, приютите и спасителите ще ви помогнат да изберете котка, която ще се чувства удобно сред хаоса.

5. Котките от приют имат предистория

Въпреки че не искаме да мислим, че нашите мяукащи животни някога са имали труден момент, много котки от приюти (особено възрастни) определено са имали някои неприятни преживявания, преди да бъдат спасени. И ако се замислите, има нещо очарователно в това котката ви да има история, преди да дойде да живее с вас.

Независимо от предишните обстоятелства на вашата котка, трябва да сте горди с неговата история и да се радвате, че ще се превърнете част от нея! Помислете колко много ще се забавлявате двамата, докато създавате следващите моменти заедно!

Виж още