6 страхотни занимания за котки на плажа

котка на плаж Снимка: iStock

А ко планирате ваканция или еднодневно пътуване до плажа, в главата ви може да се проправи идеята да вземете котката си с вас. Въпреки че кучетата се смятат за най-добрите приятели на човека, това не означава, че нашите котенца не са също добри спътници за приключения. Всъщност все повече хора отиват на почивка с котките си и разбиват митовете за това, че мъркащите животни не могат да излизат или да се забавляват истински навън.

Въпреки че всяка котка има различен характер, пътуването до плажа може да е идеално, ако имате котка, която е любопитна, смела и винаги готова за забавления.

И така, решили сте да вземете мъркащия си приятел с вас. Един от най-големите въпроси е какво може да прави котката ми, докато се наслаждаваме на плажа? Нека да разгледаме няколко забавни дейности за вашия гальовен приятел, докато е на плажа, за да сте сигурни, че няма да скучае.

1. Игра в пясъка

котка на плажСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Логично е, че котка, която се радва на пътуване до плажа, би искала да играе в пясъка. Пясъчните плажове са подобни на тоалетната на вашата котка или мръсотията в задния двор. Докато котката ви е на каишка и нагръдник, оставете я да се забавлява да драска, да се търкаля и да рови в пясъка.

Наблюдавайте внимателно вашето коте, докато рови в пясъка. За съжаление плажовете са известни с предметите, които другите посетители оставят след себе си. Някои храни могат да навредят на вашата котка, така че се уверете, че те не ядат нищо, което не сте им дали. Освен това избягвайте да оставяте котката си да изследва предмети, които могат да я наранят по някакъв начин.

2. Слънчеви бани

Всички сме виждали нашите котенца да се пекат на слънце на прозореца или в задния двор. Плажът е отлично място за същата дейност, но на различно ниво. Слънчевите бани на пясъка могат да бъдат доста приятни за вашето коте. Ако котката ви се наслаждава на топлите слънчеви лъчи, оставете я да се пече, но не твърде дълго. От съществено значение е котето ви да има възможност за сянка и прохлада, докато е на плажа. Уверете се, че имате прясна вода и чадър, за да може котката ви да избяга ог слънчевите лъчи, когато е необходимо.

котка на плажСнимка: iStock

3. Игра с играчки

Не всяка котка обича да играе с играчки. Но ако вашата котка е любител на играчките, вземете със себе си няколко от любимите им неща за пътуването. Използването на любимите играчки на вашето коте е чудесен начин да го свикнете с плажа, като същевременно му осигурите забавна дейност, с която да се забавлява. Играчките с пера, топките или любимата мишка на вашето коте могат да направят пътуването до плажа по-интерактивно и приятно за него. Така че, опаковайте няколко забавни неща за вашето пътуване.

4. Изследване

Повечето плажове имат крайбрежни алеи, пясъчни дюни и други зони, които са чудесни за изследване. Ако вашият мъркащ приятел е активен, сложете каишката му и го изведете на разходка. Вие и вашето коте можете да прекарате часове в проучване на прохладни места по пясъка. Както при всяка дейност, която извършвате с котето си на слънце, дръжте вода и храна под ръка, когато има нужда от почивка.

5. Игра с водата

Ако вашата котка е една от малкото, които обичат да прекарват времето си във водата, може да ви е трудно да я държите далеч от морето. Ако оставите вашето коте да се наслаждава на водата, има няколко неща, които трябва да запомните. Първо, дръжте го в плитка вода. Второ - внимавайте за морската вода. Тя съдържа големи количества сол, които котката ви не бива да облизва и поглъща. След забавлението във водата изкъпете котката си, за да отмиете солта.

6. Релаксиране на сянка

котка на плажСнимка: iStock

Релаксирането на сянка е отлична алтернатива за котенца, които не обичат слънцето, водата и приключенията на плажа. Разстелете кърпа или одеяло на сенчесто място и се отпуснете с котката си. Заедно може да се насладите на звуците и спокойствието на плажа далеч от тълпите.

Да заведете мъркащия си приятел на плаж може да бъде прекрасна дейност, но трябва да съобразите дали вашата котка обича тези дейности. Котките имат различни характери, индивидуалности и предпочитания, така че се съобразете с тях. Ако имате срамежлива и страхлива котка излизането навън може да не е най-доброто забавление. От друга страна, ако имате котка приключенец - не се колебайте да се забавлявате заедно на плажа.

котка на плажСнимка: iStock

Виж още