9 странности, типични за котешките хора

котка у дома Снимка: iStock

М анията на хората по котките е доста силна и може да се прояви по най-различни начини. Няма спор, че гальовните приятели пленяват сърцата на хора по цял свят и независимо дали имате котка у дома или сте само фен - вероятно имате някои странни (за други хора) навици, свързани с любовта ви към котките.

Не всеки ще разбере вашата обсесия, защото не всеки оценява котешкия ум или необичайно поведение по начина, по който го правите вие - но в това няма нищо лошо. Вие нямате проблем да се будите от котешко мяукане или денят ви да започва с чистене на котешка тоалетна. За вас това е нищо сравнение с любовта, която котката ви дава всеки ден като се настани в скута ви или се разлигави от дълги сесии на галене.

В тази статия говорим за някои неща, които котешките стопани правят и въобще не се интересуват дали изглеждат луди в лицето на другите хора.

1. Обезопасили сте дома си

котка у домаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Направили ли сте рафтове, за да позволите на котката ви да се катери по стените? Имате разкошен и модерен „котешки апартамент“ в центъра на хола си? Може би дори сте сте сложили мрежа на балкона си, за да може мяукащия спътник да излиза на чист въздух. Факт е, че сте положили усилия да превърнете дома си в подходящо за котки жилище и вероятно сте адски щастливи, че котката ви може да се забавлява на воля.

2. Купувате всякакви котешки аксесоари

И тук не говорим само за мъркащия приятел. Разбира се - оборудвали сте го с драскалки, котешко дърво, рафтове, играчки мърдащи риби и какво ли още не, но и самите вие сте горд притежател на най-различни котешки аксесоари. Притежавате безброй тениски с котешки щампи или забавни цитати и ги носите с най-голяма гордост навън. Ако по тях има някой косъм от котката - още по-добре, тъй като това е доказателство за автентичност.

3. Когато хората питат за последната ви ваканция, вие им разказвате за котките, които сте срещнали

Ако телефонът ви е пълен със снимки на котки измежду забележителностите, които сте посетили - значи сте попаднали в „капана на котешкия човек“. Бонус точки, ако мястото, което на което сте били отседнали е имало котки.

4. Използвате социалните си канали, за да гледате забавни котешки видеа

котка у домаСнимка: iStock

Следвате котки, любители на котки, спасители на котки, специфични за котки марки... и алгоритъмът няма проблем да ви сервира повече от това, което обичате, така че основно всички котки, през цялото време. Освен това сте се абонирали за всеки блог за котки и, ако сте тъжни - няколко минути гледане на котешки видеа със сигурност помага да се разведрите.

5. Рядко използвате алармата си, за да ставате сутрин

След като вътрешният часовник на вашето коте е настроен, можете да забравите да спите. От непрекъснато мяукане, което да ви уведоми, че е време за закуска, до ранни сутрешни игри с мишки или трясъци, които чувате от съседната стая могат да ви събудят във всеки един момент. Това, разбира се, може да бъде леко досадно, ако трябва да се наспите, за да работите, но винаги може да се измислят алтернативи - тапи за уши или малко повече възпитание на котката да спи докато и вие спите. Така или иначе, ако трябва да станете рано за работа - няма проблем, мяукащият приятел идва на помощ да ви събуди.

6. Нямате памет на телефона, защото той е задръстен с котешки снимки

Всяка една сладка поза в която спи гальовният приятел е документирана (и вероятно споделена в социалните канали). Клипчета как играете с котката си или просто мъркащият ви спътник, който е застанал на светлината на залез слънце. Няма спор, че котките са безумно сладки и фотогенични и с радост ще запълним паметта на телефона си с техни снимки.

7. Приятелите ви винаги знаят къде да ви намерят на парти

Повечето котешки любители са склонни да бъдат по-интровертни и не винаги шумните купони са им по вкуса. Въпреки всичко, няма да ви отнеме дълго да намерите някой котешки приятел, с когото да прекарате малко време при събиране с приятели. Дали това ще е мъркащият домашен любимец на домакина или улична котка, която живее наблизо - вие вече имате нов пухкав приятел.

8. Не смеете да станете от мястото си, ако котката ви е легнала в скута

Не можете да мръднете, когато имате спящо, сладко коте в скута си. Това е закон! Трудно е да си представите нещо по-успокояващо от дремещо мъркащо приятелче, което се е настанило удобно върху вас. Макар че крайниците ви изтръпват или ви се ходи до тоалетна - вие търпите и не смеете да помръднете, за да не събудите котката.

котка у домаСнимка: iStock

9. Вие знаете значението на всяко мяукане

Мяукането на мъркащите животни може да е различно за определени поведения или състояния. За човек, който не живее с котка може мяукането да звучи просто като мяукане, но вие можете да различавате различните видове. Знаете кога мъркащият ви спътник е гладен, иска внимание или гони муха.

Няма спор, че съжителството с мъркащ приятел може да бъде невероятно забавно. И собствениците на котки много добре знаят това. Действително котешките стопани имат своите странности и често са особняци, подобно на домашните си любимци, но в това няма нищо лошо, тъй като те се разбират чудно с гальовните си спътници.

Вижте още:

Котка върху клавиатура: как да отучим мъркащия приятел да сяда върху нея

Тълкувате ли грешно поведението на котката си?

Защо котката ми застава с гръб към мен?

Виж още