Как да направим висящо котешко легло от кош за пране

котка спи Снимка: iStock

К отките обичат да спят и с удоволствия го правят от 15 до 20 часа на ден. Не е необичайно да ги откриете легнали на произволни места като любимия си стол, компютърна клавиатура или дори в коша за пране. Създайте любимо място за спане на мяукащия си домашен любимец, като като обособите уютно висящо кътче за дрямка от плетен кош за пране.

Първо изберете подходяща кошница

Котките ще се свият и ще се сгушат за дрямка в почти всичко - от транспортни кутии до големи купи, и може да ви изненада, когато откриете, че котката ви спи на привидно странни места. Разнообразието от налични кошници за пране улеснява избора на такъв, който да отговаря на предпочитанията на вашата котка — и на вашия декор.

Уверете се, че кошът е достатъчно здрав, за да осигури стабилно място за почивка. Отворен плетен кош за пране като може да създаде лесно, евтино висящо легло за вашата котка. Но най-добрата кошница е тази, която отговаря на предпочитанията на вашата котка за места за спане.

Например, ако мъркащият приятел предпочита да се сгуши в малко пространство, изберете по-компактна кошница. Мъркащите приятели, които обичат да се крият, да се протягат или да се сгушат, може да се насладят на по-дълга и по-дълбока кошница. С други думи - уверете се, че сте избрали правилния размер, който подхожда на предпочитанията на домашния любимец.

Dogsandcats.bg

Изберете място, където да закачите кошницата

От решаващо значение за успеха на вашия проект е да изберете подходящото място, където да закачите кошницата. Ако вашата котка предпочита уединението, окачването на леглото може да изберете някое по-затънтено кътче на дома, дори и килера (ако котката ви харесва да прекарва време там), като оставяте вратата отворена.

котка спиСнимка: iStock

Ако имате социална котка и възможност в хола или кухнята - закачете кошницата там. Пробийте дупка или дупки, където смятате да закачите кошницата (уверете се, че пробивате на правилно и стабилно място), за да поставите кука, на която ще виси кошницата. Изберете и подходящо, стабилно въже, което да прокарате през нейните дръжки.

Позиционирайте мястото на ниво, където кошницата ще виси и където вашата котка може лесно и безопасно да скочи вътре и или да излезе. Ако имате голямо или тежко коте - уверете се, че сте монтирали стабилно кошницата, за да не нараните мяукащия приятел или той просто да намрази мястото, ако не е стабилно и пада.

Финалният елемент е да поставите любимото котешко одеяло и да примамите котката си да отиде в леглото, ако вече не го е направила, гледайки ви любопитно как работите.

Поставете пухкаво одеяло, възглавница и играчка с коча билка в новото легло на вашата котка, за да го примамите. За да създадете привлекателна ъглова ниша, поставете декоративни възглавници зад висящото легло и пухкав килим под него. Вече имате красив котешки кът за сън, който пасва на вашия интериор.

Вижте още:

Защо котките спят толкова много

Защо котката спи върху главата ми

Как котките се побират в малки пространства

Виж още