Как да се подготвим за първото оставяне на котката в хотел

котка пътуване Снимка: iStock

Н икой собственик на котка (както и самата котка) не би искал да остави мъркащия си домашен любимец сам, нито в ходел за домашни любимци, но ако ни предстои пътуване (особено за по-дълго време), едва ли имаме друг избор. Макар и първоначално процесът да ви се стори непосилен. С малко проучване и планиране ще може да реализирате вашето пътуване, а престоят на мяукащия спътник в хотела за домашни любимци - да не бъде толкова стресиращ. В тази статия ще ви помогнем с няколко съвета как да подходите в такъв случай.

Направете проучване за ходела за домашни любимци

Започнете, като съставите списък с местни хотели за домашни любимци. Планирайте да посетите няколко, преди да изберете правилното място. Ако е възможно, може да обмислите да заведете котката си, за да видите как се справя в нова среда. Някои важни фактори, които трябва да имате предвид, са местоположение, цена, тип хотел (само за котки или котки и кучета), политики, удобства и услуги.

Поискайте препоръки от други родители на котки и вашия ветеринарен лекар. Направете търсене в мрежата, за да завършите списъка си и прочетете отзиви от други клиенти.

коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

След като имате добър списък с подходящи места, съберете информация, като посетите уебсайтове и/или се обадите. Определете дали хотелът е сертифициран от (или членове на) професионална организация и дали отговаря на изискванията на вашата държава за лицензиране, инспекция и застраховка за помещения за настаняване на домашни любимци.

Въпроси, които да зададете на ходела за домашни любимци

Подгответе списък с въпроси, преди да се обадите на всеки хотел, за да можете лесно да сравнявате отговорите. Ще получите най-доброто усещане за всяко съоръжение, като посетите и се срещнете с персонала, но предварителното обаждане може да ви даде добра представа дали изобщо искате да го посетите или не.

Въпроси относно политиката за здравето на котките, които да зададете:

  • Какво се случва, ако котката ми се разболее или не яде?
  • С кой ветеринарен лекар е свързан хотелът?
  • Кои ваксинации трябва да бъдат поставени на моята котка, за да бъде настанена?
  • В колко часа е настаняването и напускането?

Въпроси относно грижата за мяукащия приятел, които да зададете:

котка пътуванеСнимка: iStock

  • Къде ще остане котката ми?
  • Осигурен ли е надзор ден и нощ?
  • Ще има ли котката ми време за игра извън заграждението си?
  • Какви консумативи мога да нося или ще трябва да нося? (Котешка храна, тоалетна, любима играчка и т.н.)
  • Котките и кучетата настанени ли са в отделни зони? (Ако хотелът приема и двата домашни любимци.)

Посещение на хотела за котки с вашата котка за първи път

В идеалния случай ще искате да носите котето си със себе си на посещения, за да може да видите как членовете на персонала ще взаимодействат с него. Ако не е възможно да доведете котката си на посещение предварително преди самия престой, не забравяйте да обсъдите всички важни поведенчески или медицински детайли с хотела, за да сте сигурни, че те могат да посрещнат всякакви специфични нужди.

По време на посещението, ще имате възможност да обиколите съоръжението, за да разгледате местата за настаняване. Оценете гостоприемството, безопасността, чистотата и нивата на шум в хотела. Членовете на персонала дружелюбни ли са към вас и вашата котка? Пространството чисто и организирано ли е? Околната среда шумна ли е или разсейваща? Има ли достатъчно място за домашните любимци?Зоните за игра имат ли много обогатяващи елементи?

Нуждите на котка при престой на в хотел за първи път

коткаСнимка: iStock

След като изберете конкретно място, ще имате по-добра представа от какво ще се нуждае вашето коте за престоя. Ако мяукащият приятел приема някакви добавки или лекарства, носете подходящото количество и дайте инструкции колко/кога да се храни.

Освен да се уверите, че основните нужди на вашата котка са обгрижени, вие ще искате да опитате да направите изживяването възможно най-положително за нея. Подгответе любимите играчки, одеяла и предмети, които ще помогнат на мяукащия приятел да се чувства възможно най-спокойно.

Нормално е котките да изпитват известно безпокойство, когато се ги оставите в хотел за първи път. Котките с тревожност при раздяла може да имат по-трудно време да се приспособят, но има много места, които са запознати с грижите за тревожни котенца.

Като направите предварително проучване, можете да изберете страхотно място за вашия мяукащ приятел. Получете препоръки от първа ръка, посетете хотелите и задайте толкова въпроси, колкото е необходимо, преди да вземете решение. Добрият хотел за домашни любимци не само ще даде приоритет на здравето на вашата котка, но и на нейното психическо и емоционално състояние по време на престоя ѝ.

Виж още