Какво се опитва да ви каже вашата котка?

домашна котка Снимка: iStock

Н ека си признаем, котките са мистериозни създания, затова е необходимо да се ниформираме максимално много, за да разчитаме добре тяхното поведение и да знаем кога имат нужда от нас.

Колкото и да сме близки с нашите котки, те все пак са мистериозни. И докато тяхната отчужденост може да е донякъде нормално поведение, трябва да знаем какво се случва с мъркащия ни приятел.

Кога поведението на котката ви е вик за помощ?

домашна коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Преместването в нова къща, преместването на мебелите, нов човек в дома, промяна във вашия график (работите повече извън вкъщи или обратното)... всичко това може да се отрази на котката ви.

Ветеринарният преглед трябва да бъде на първо място в списъка ви, за да изключите всякаква физическа болка.

Например, проблеми с щитовидната жлеза възникват при по-възрастни котки и симптомите включват повишена активност и вокализация. Раздразнен стомах, прекомерно облизване на козината или криене са все симптоми, които трябва първо да се проверят от ветеринар, за да знаете как да подходите.

Промените в храненето също трябва да се следят

домашна коткаСнимка: iStock

Ако забелязвате, че гальовният ви приятел променя хранителните си навици - яде по-малко или повече, вече не харесва любимата си храна или изобщо се държи много по-различно от обикновено, това също може да се тълкува като нещо, на което трябва да обърнете внимание.

Ако смяната на храната не помогне - ветеринарният лекар е човекът, който може да ви съдейства.

Виж още