Колко линее козината на Бурманските котки

Бурманска котка Снимка: iStock

Д овеждането на котка у дома, за да бъде част от семейството, е голямо решение. Да, повечето от нас са наясно с основите на грижата за котките. Те трябва да бъдат хранени, да имат достъп до плясна вода и чиста тоалетна. Ако никога не сте имали котка в дома си, повярвайте на онези от нас, които имат, грижата за котка е много повече от тези три неща. Котките изискват много внимание. Ако трябва да сме честни, те го изискват. Удоволствие е да се съжителства с котка, но не трябва да се пренебрегват грижите към мъркащите приятели.

Бурманските котки са популярен избор за хората, когато осъзнаят, че една котка е идеалният домашен любимец за тях. Тези котки са красиви, приятелски настроени и много се забавляват. Един от най-големите въпроси, които задават хората, които не са притежатели на тази порода, е дали те линеят много? Копринената, къса козина на Бурманските котки е красива за гледане, но никой не иска да прекарва часове на ден в почистване на котешки косми. За щастие, тази порода е перфектната котка за вас, тъй като те не линеят много и няма целият ви дом да бъде покрит с козина. Нека научим малко повече за тази порода котки, тяхната козина и какво трябва да очаквате, ккогато заживее в дома ви!

Бурманска коткаСнимка: iStock

Бурманската котка е с ниска поддръжка

Що се отнася до козината на тези очарователни приятели, трудно е да избегнете прокарването на пръсти през нея. Козината на тази порода котки е копринена на допир.

Dogsandcats.bg

Подобно на повечето животни, тази порода котки линее сезонно, когато е време да направи място за нова козина. Няма нужда да се притеснявате и когато настъпи този сезон. Гумената четка с меки влакна е най-добрият инструмент за разресване на тези очарователни котешки приятели.

Съвети за поддържане на козината на вашата Бурманска котка

Като предприемете стъпки, за да запазите козината на вашия мъркащ приятел здрава и добре поддържана, можете да намалите загубата на коса по време на линеене. Както споменахме, падането на козината е минимално при тази порода, но имайки предвид колко красива е козината им, правилната грижа е от решаващо значение. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате козината на вашата котка и да я поддържате в най-добрия си вид.

  • Осигурете добре балансирана диета

Бурманска коткаСнимка: iStock

Колкото по-здрава е вашата Бурманска котка, толкова по-хубава ще изглежда козината ѝ. Вашата котка трябва да получава висококачествена котешка храна. Ако не сте сигурни коя храна е най-подходяща за вашето коте, свържете се с вашия ветеринарен лекар. Те ще направят препоръки за предпочитани марки и количества за хранене, така че котката ви да остане здрава. Цялостното здраве ще се отрази в осигуряването на вашата Бурманска котка с по-здрава козина. Ако забележите проблеми като изтъняла или неугледна козина, може да се наложи вашето коте да посети ветеринарен лекар за преглед.

  • Рутинно разресване

Както споменахме, гальовният приятел трябва да се четка поне веднъж седмично с четка с мек косъм. Рутинното четкане не само премахва разхлабените косми, за да помогне за намаляване на линеенето, но също така разпределя естествените кожни мазнини на вашето коте. Разпределението на тези масла по време на разресване помага да се запази козината на вашата котка овлажнена и защитена.

Бурманска коткаСнимка: iStock

Тези очарователни котки са странни (както всички останали!) и изпълнени с индивидуалност. Ще откриете също, че обичат да прекарват време с хората си. За щастие, поради късата им козина, няма да е нужно да се тревожите твърде много за линеене, когато се гушкате с вашето коте. Ако линеенето все още е проблем за вас, просто вземете някои от съветите, които предложихме по-горе, за да се грижите правилно за вашата Бурманска коткаи да намалите линеенето, което ще изпитате.

Виж още