Котешките постелки за тоалетна, които не вдигат прах - мит или истина?

котешка постелка за тоалетна Снимка: iStock

К ато родител на котка знаете колко е важно да намерите висококачествена, абсорбираща котешка постелка за тоалетната на мяукащия спътник. Въпреки това, не само вие трябва да сте доволни от котешката тоалетна, която сте избрали, но и вашият котешки приятел също да я харесва.

От разливи, облаци прах и лепкави остатъци, които котките оставят из цялата ви къща, намирането на правилната постелка може да бъде трудно. Има много марки и видове, от които може да избирате, а това често е объркващо. Истината е, че не съществува постелка, която напълно да не вдига прах, но може да потърсите такава, която образува по-малко. Това е чудесен вариант за хора, които страдат от алергии или котки с респираторни проблеми (например астма).

Как работят постелките без прах?

котешка постелка за тоалетнаСнимка: iStock

Принципът на този вид котешки пясък е да е по-тежък. Това образува по-малко прах, а също така го прави по-труден за разнасяне из дома. Например дървените пелети са такъв вид постелка. Те са подходящи за дългокосмести котки, тъй като големите парчета са по-трудни за залепване по козината.

Dogsandcats.bg

Може да избирате от няколко вида котешка тоалетна без прах, като глина, пясък, пелети, ароматизирана, неароматизирана, слепваща се, неслепваща и биоразградима.

Предимства на котешките тоалетни, които вдигат по-малко прах

Както всичко на пазара днес, котешката тоалетна без прах има своите предимства и недостатъци.

котешка постелка за тоалетнаСнимка: iStock

  • Котешката тоалетна без прах е по-добра за хората

Не може да се отрече, че котешката тоалетна без прах е по-добра за хора с алергии или астма. Този вид постелка намалява броя на алергените във въздуха и улеснява вас и вашето семейство да дишате свободно, въпреки че имате котка.

  • Котешката тоалетна без прах е по-добра за белите дробове на вашата котка

Ако постелката без прах е по-добра за вас, то несъмнено е по-добра за белите дробове на вашия котешки приятел. Не забравяйте, че те котките ровят наоколо в котешката тоалетна, което означава, че вдишват целия прах, който идва от това действие. Котешката тоалетна без прах също е по-чиста и по-добра за околната среда, което е хубава отправна точка.

котешка постелка за тоалетнаСнимка: iStock

Въпреки че котешката тоалетна без прах е по-добра за белите дробове, алергиите и околната среда на вашата котка, тя никога не е 100% чиста от прах. Също така задълженията ви да чистите тоалетната на котката ви всеки ден остават напълно валидни.

Днес на пазара има много видове котешки пясък за тоалетна. Въпреки че котешката тоалетна без прах никога не е напълно перфектна, тя може да направи дома ви по-безопасен за вас и вашата котка. Ако имате алергии или астма, тази опция е най-подходяща за вас. Може да говорите с вашия ветеринарен лекар, за да сте сигурни, че това е правилният избор.

Вижте още:

Основни видове постелки (пясък) за котешка тоалетна

Как се почиства котешка тоалетна

Защо котките се нуждаят от тоалетни

Виж още