Третата купичка – тайното оръжие за здраве и щастлива котка

Домашна котка и стопанка Снимка: Nestle Purina

Д омашните котки са не само нежни и игриви същества, но и важни членове на семейството, които често са в центъра на вниманието във всеки дом. Те обаче са майстори в прикриването на слабостите си, затова трябва да сме истински експерти в разчитането на техните поведения, за да им осигурим дълъг и щастлив живот. Дори незначителен на пръв поглед жест като извръщане на поглед от купата с вода трябва да ви накара да се замислите дали всичко е наред с котката.

Но как можем да следим общото здравословно състояние на нашата котка?

Следете поведението на котката и търсете признаци на неразположеност

Домашна котка и стопанкаСнимка: Nestle Purina

За да сте сигурни, че вашият пухкав приятел е във върхова форма и винаги готов за подвизи трябва да следите неговите основни поведения и навици:

  • Хранене и пиене на вода

Обърнете внимание дали котката ви изведнъж спира да тича към любимата си храна или обратното - има огромен апетит; изпива всичката си вода или само я помирисва с отвращение; предпочита вашата чаша за вода пред собствената си купа.

  • Тоалетни навици

Наблюдавайте колко често котката ходи до тоалетната, използва ли я или избира други места в дома; има ли признаци на дискомфорт при ходенето до тоалетна.

  • Температура в околната среда

Особено през летните месеци трябва да осигурите на котката си достатъчно хладни места в дома, както и прясна вода и добавки, които стимулират хидратацията.

  • Поведение на котката

Домашна котка и стопанкаСнимка: Nestle Purina

Следете за промени в активността на домашния любимец – отказва ли се от любимите си места, гледа ли безразлично към играчките си, проявява ли агресия, иска ли прекомерно внимание от вас или ви подминава пренебрежително.

  • Външен вид

Котките са невероятно изискани и суетни, така че неугледният вид на кожата и козината може да е индикация за проблем.

  • Признаци на болест

Следете за мътни очи, секрети, сърбеж, кихане, мокър нос, шумно дишане, проблеми със зъбите, лош дъх, слюноотделяне, зачервени венци, повръщане, обездвижване, намален апетит или променен прием на вода.

В случай на необичайна промяна в поведението или здравето на вашата котка, следва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, тъй като самолечението може да навреди на здравето ѝ.

Поддържайте котката си хидратирана с помощта на третата купичка

Домашна котка и стопанкаСнимка: Nestle Purina

Еволюирали от своите диви предци в пустините до нашите дивани, домашните котки все още не обичат много водата. Макар че като вид не пият много, те могат да страдат от дехидратация, която е опасна. Състоянието причинява загуба на течности и електролити, което води до нарушен баланс на организма.

За много собственици на котки е предизвикателство да накарат своите мяукащи приятели да пият вода. Но представете си, че има хранителна добавка, която осигурява едновременно вода, електролити, малко калории, и най-важното - котката ви ще я хареса!

PRO PLAN® Hydra Care™ е точно такава добавка. Тя предлага вкусна, мека текстура с грейви сос и може да се сервира самостоятелно в трета купичка, без да замества обичайните купи за вода и храна. Формулата ще мотивира котката ви да яде с удоволствие, увеличавайки общия прием на течности, което ще разреди урината, ще подобри здравето и ще предотврати заболявания на отделителната система.

Как да сервирате PRO PLAN® Hydra Care™ на вашата котка

Домашна котка и стопанкаСнимка: Nestle Purina

  • Пригответе третата купичка.
  • Разклатете опаковката добре, преди да изсипете съдържанието в купата, като внимавате, защото котката вече гледа с нетърпение.
  • Давайте по 1 пауч на всеки 2 кг телесно тегло (всеки пауч съдържа 19 kcal).
  • Оставете котката да си оближе лапите от удоволствие.

Поддържането на адекватна хидратация е жизненоважно за котките, които често могат да бъдат капризни що се отнася до пиенето на вода. Въпреки техните своенравни навици, ние, стопаните, можем да намерим решение в иновативната добавка. С PRO PLAN® Hydra Care™ в третата купичка, вие гарантирате, че вашата котка ще бъде винаги добре хидратирана, щастлива и готова за нови приключения.

Виж още