10 големи породи кучета, идеални за семейства с деца

куче дете Снимка: iStock

А ко сте решили да присъедините домашен любимец към семейството си, то със сигурност сте установили, че породите, които се разбират добре с деца са толкова много, че буквално не знаете откъде да започнете! За това и ние ви идваме на помощ с няколко идеи, в случай, че сте решили да си вземете куче с по-голям размер.

Разбира се – не забравяйте да се запознаете по-подробно със спецификите на 10-те четириноги, които селектирахме за вас. Защото, освен да се разбират с хлапета, те имат още много какво да дадат на бъдещото си човешко семейство!

Булдогът е ниска, но доста едра и набита порода, чиито представители могат да изглеждат доста плашещи за потенциалните собственици. Не се оставяйте външния вид да ви подведе! Въпреки леко грубоватото си излъчване, тези четириноги са много нежни и мързеливи, отлични семейни спътници и прекрасна компания за всяко дете.

куче детеСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Гигантска порода, чиито представители са били отглеждани като водни спасителни кучета в миналото. Известни с прозвището „нежни гиганти“, Нюфаундлендите имат много мек, послушен темперамент, а към хлапетата са търпеливи и любящи.

Голдъните са едни от най-популярните породи семейни кучета по целия свят. И за това, разбира се, си има причина!

Те са много нежни и любящи, като същевременно се отличават с игривия си характер, което ги прави идеални спътници за активни деца, които искат кучешки другар, с когото да споделят времето си. 

Лабрадорите си съперничат с Голдъните като най-предпочитаните домашни любимци за семейства с деца не само в САЩ, но и в Европа. Що се отнася до характер, двете породи доста си приличат – Лабрадорите също са много игриви, но сладки и мили, уравновесени кучета, което ги прави чудесни другари за хлапетата.

куче детеСнимка: iStock

Въпреки че едва ли са първият избор на мнозина що се отнася до семейно куче, Бултериерите всъщност само имат вид на хулигани. По душа те са прекрасни другари за децата, тъй като се отличават с игрив и енергичен нрав. Привързват се силно към стопаните си и въпреки че не се препоръчват за стопани без опит, могат да са страхотни спътници на всички у дома!

Не е случайно, че на Боксерите им се носи прозвището „клоуни“ или леко шантави кучета. Всъщност те са забавни, игриви и нежни четириноги, които са чудесен избор за семейства с деца. Сладкото поведение и винаги добро настроение е нещо като стандарт за породата, така че – насладете му се!

Бернското планинско куче е гигантска порода, чиито представители са известни с това, че са необичайно нежни и внимателни за размера си. Тези кучета се отличават с уравновесен нрав и се разбират добре не само със семейството си, но и с непознати хлапета.

куче детеСнимка: iStock

Една от най-емблематичните и разпознаваеми породи кучета, особено ако става въпрос за деца, до голяма степен благодарение на славата на Ласи. Колитата се отличават с нежен и любвеобилен нрав, силна привързаност към семейството си и искрено се радват на компанията на деца.

куче детеСнимка: iStock

Немският дог е друг нежен гигант, който е известен с това, че се разбира добре с хлапета от всички възрасти. Въпреки че, поради големите размери на животното, добре е да не ги оставяте сами без наблюдение. Договете са изключително нежни, спокойни, чувствителни и привързани към стопаните си, което ги прави чудесни семейни спътници.

Няма как да не познаете един Басет, когато го видите да се задава срещу вас по улицата или да се разхожда в близкия парк – дългите уши и сякаш вечно тъжният поглед отличават тези четириноги. Въпреки че са известни като леко мързеливи, те могат да се разиграят в подходяща компания, а като бонус – искрено обичат да са в компанията на деца.

 

 

Виж още