10 големи породи кучета, подходящи за семейства с деца

семейство куче Снимка: iStock

А ко искате да добавите куче към семейството си, то вероятно търсите порода, чиито представители са известни с това, че се разбират добре с децата. А ако сте почитатели на по-големите четириноги, то препоръчваме ви да продължите да четете, защото може да откриете бъдещия си домашен любимец между 10-те кучета, изброени по-долу. 

куче човекСнимка: iStock

10 големи породи кучета, подходящи за семейства с деца

Нюфаундленд е гигантска порода, чиито представители първоначално са отглеждани като водни спасителни кучета. Известни като нежни гиганти, тези четириноги имат много мек, послушен темперамент и са много търпеливи към децата. Те са спокойни, търпеливи и любящи – отличен избор за семейни другари.

Голдън ретривърите са една от най-популярните породи семейни кучета, подходящи за отглеждане с деца и други домашни любимци. Те са много нежни, като същевременно се отличават с игривия си нрав – идеална комбинация за активни хлапета, които искат другар, с когото да споделят времето и лудориите си.

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

Лабрадорите са най-популярната порода кучета в САЩ, а и по целия свят! Игриви, сладки, но и уравновесени кучета, те са идеален избор за семейства с деца. 

Боксерите са забавни, леко шантави, нежни и любящи кучета – чудесни спътници за активни семейства. В стандартът на породата е записано, че това са четириноги със сладко настроение, силно привързани към семейството си. 

Бернските планински кучета са гигантска порода, чиито представители са известни с това, че са необичайно нежни за размера си. Те са уравновесени и се разбират добре с деца, непознати и други домашни любимци.

Бернски зененхундСнимка: iStock

Колито е едно от най-емблематичните породи кучета, когато става въпрос за деца. Това несъмнено се дължи, до голяма степен, на славата на Ласи. Въпреки това, породата е много нежна и любяща, много подходяща за семейства.

Немският дог е друг нежен гигант. Представителите на породата се разбират добре дори с малки деца, въпреки че е добре да ги наблюдавате, за да предотвратите възможни инциденти, свързани с размера на кучето. Договете са много привързана порода и са отлични семейни другари.

Басетите са средни до големи ловни кучета с къси крака и отличителни, сякаш постоянно тъжни очи. Въпреки леко ленивата си природа, те могат да бъдат много игриви и енергични, а компанията на деца искрено ги радва.

куче щастливоСнимка: iStock

Стандартните пудели са много активни и интелигентни кучета – качества, които често остават на заден план заради ефектната им външност. А това е много жалко, защото Пуделите са изключително социални четириноги, които се радват на компанията на хора от всички възрасти. Това, в съчетание с хипоалергенната им козина, ги превръща в идеален избор за семейства с деца. 

Въпреки че за някои могат да изглеждат леко плашещи, Бултериерите могат да са чудесни другари за децата. Игриви, енергични и много привързани, макар да не се препоръчат за стопани без опит, те са страхотни семейни спътници.

 

Виж още