10 най-големи екстроверти сред кучетата

куче човек Снимка: iStock

Е дно от най-прекрасните неща, свързани с домашните ни любимци е, че има кучешка личност, подходяща за почти всеки начин на живот. Ако сте човек, който обича да излиза и да се среща с нови хора, то може да помислите за четириного, което би се радвало да ви придружава. 

Или може би търсите приятелче за срамежливото и тревожно куче, което вече имате у дома? Един екстровертно настроен спътник, който е повече от щастлив от срещите с непознати четириноги и хора – може би това е точно това, от което има нужда настоящият ви питомец. 

Ако обичате често да каните гости у дома или да посещавате оживени места, то предлагаме ви да разгледате нашия списък с 10 породи, които спокойно можем да определим като „социални пеперуди“ – винаги готови да се насладят на малко допълнителна компания!

Забележка: Две еднакви кучета няма, дори и да принадлежат към една порода. За това всяко животно трябва да се оценява индивидуално.

Dogsandcats.bg

Тези щастливи кученца винаги са готови за игра и намиране на нови приятели! Не е изненада, че Лабрадорите са класирани по номер едно в списъка на най-популярните породи според Американския киноложки клуб в продължение на години подред  те са изключително адаптивни и се вписват в лекота във всеки дом. А всичко, от което се нуждаят, са обич и внимание.

куче хораСнимка: iStock

Красиви и сладки кученца, известни със своите социални умения, Голдъните обичат всички хора – стари, млади и всичко между тях, което ги прави страхотни семейни другари. Стопаните им добре знаят, че тези четириноги са като слънчеви лъчи, носещи щастие на всеки, с когото се срещнат.

куче хораСнимка: iStock

Тези енергични кучета, обичащи игрите и активностите на открито, създават силни връзки със семейството си. Но със същата сила се радват и на нови приятели – независимо дали се разхождат на два или четири крака. Винаги готови за приключения, те с готовност ще ви придружат навсякъде!

кучетаСнимка: iStock

Тези социални пеперуди не се нуждаят от много пространство или упражнения, така че са идеални за всички, които живеят в апартаменти и често канят гости. Като цяло, Мопсовете са приятелски настроени към всички, включително деца, непознати и други животни. 

мопсСнимка: iStock

Независимо от размера, Пуделите са интелигентни кучета, които обичат да угаждат на хората, независимо дали са семейство или приятели. Тези къдрокоси сладурчета по-скоро биха приветствали непознатите на вратата, отколкото да ги прогонят. А като бонус – хипоалергенната им козина се скубе много малко. 

куче хораСнимка: iStock

  • Булдози

Дружелюбни, спокойни и привързани, булдозите са неустоими със своите набръчкани муцуни и обратни захапки (тук включваме Английски, Френски и Американски булдог). Можете да се обзаложите, че те ще се радват на вниманието на почти всеки, който отдели време, за да ги погали. Ако искате да създадете нови приятелства – просто дръжте булдог до себе си!

Тези кучета са олицетворение на определението „нежни гиганти“. Спокойни, търпеливи и толкова сладки (плюс, бихме добавили, малко лигави), размерът им може да внушава респект, но поведението им е толкова мило. Санбернарите са една огромна топка обич, която с радост ще споделят с всеки, когото срещнат.

СанбернарСнимка: iStock

Тези космати сладурчета са известни с ентусиазма си към живота. Съвсем естествено е те да искат да споделят оптимизма си с всички около тях! С един подскачащ брадатко около себе си, със сигурност бързо ще намерите нови приятели, където и да отидете! Просто се уверете, че питомецът ви е научил основни команди за контрол и подчинение, за да държите цялото това вълнение под контрол.

Брадато колиСнимка: iStock

Всеки собственик на Питбул ще ви каже, че косматият му другар е ужасно куче-пазач. Да, правилно прочетохте! Всъщност, зад „славата“ им на свирепи и агресивни четириноги, Питбулите всъщност са едни от най-милите домашни любимци, които можете да имате. Всъщност, понякога нетърпението им да приветстват гостите ви може да бъде малко прекалено ентусиазирано, но с малко обучение всичко си идва на мястото!

питбулСнимка: iStock

Тези сладки и послушни кучета са приятелски настроени към почти всички. Те са известни с това, че са верни и доверчиви другари, което за съжаление е честа причина да се използват в лабораторни тестове. За щастие, Бигълите са прекрасни домашни любимци за хора от всички възрасти и винаги са готови за нови запознанства!

БигълСнимка: iStock

 

 

Виж още