Пойнтерите – верни ловни другари и прекрасни домашни любимци (СНИМКИ)

Пойнтери Снимка: iStock

П ървоначално отглеждани като другари за лов, пойнтерите традиционно се отличават с невероятните си качества за проследяване на планински дивеч, пишат от Американския киноложки клуб. Понякога наричани „птичари“ или „кучета-стрела“, тези четириноги са се специализирали в насочването и, както подсказва и името им, в извличането на пoтенциална плячка при различни условия и терени. 

Много от породите, които попадат тук, са добри помощници и в лова на водолюбиви птици. Няма как да ги сбъркате: щом уловят миризмата, те замръзват, вдигат лапа, опашката им се стрелва като стрела нагоре, а носът им ги повежда директно към целта! 

ПойнтериСнимка: iStock

Активни, интелигентни и ентусиазирани, тези високоенергийни кучета са и чудесни домашни любимци, нетърпеливи да угодят на стопанина си. Сред породите, които сме селектирали за вас по-долу, ще откриете атлетични, смели и обичащи забавленията четириноги. Те същия успех се отдават на работата си като партньори на своите стопани в лова, търсенето на плячка и дивеч, и същевременно – са мили и отдадени спътници у дома. 

Dogsandcats.bg

Вижте още: Кои са 7-те основни групи кучета и къде попада вашият домашен любимец

Към момента в списъка на Американския киноложки клуб фигурират 14 породи пойнтери, част от Спортната група кучета. Всяко от тях се отличава с гъвкавост, поразителен външен вид и лоялност. Разгледайте ги, може би сред тях ще откриете бъдещия си домашен любимец и верен другар!

ПойнтериСнимка: iStock

Английски спрингер шпаньолСнимка: iStock

  • Английски сетер

ПойнтериСнимка: iStock

ПойнтерСнимка: iStock

ПойнтериСнимка: iStock

сетерСнимка: iStock

  • Ирландски червено-бял сетер

сетерСнимка: iStock

сетерСнимка: iStock

кучеСнимка: iStock

кучеСнимка: iStock

Унгарска визлаСнимка: iStock

ВаймаранерСнимка: iStock

кучеСнимка: iStock

  • Твърдокосместа визла

кучеСнимка: iStock

 

Виж още