10 признака, че котката ви е прекалено привързана към вас

котка и собственик Снимка: iStock

С лед като сме прекарали цял ден на работа в компанията на други човешки същества, няма да отречем, че едно от най-приятните усещания в края на деня е да се приберем у дома при любящата ни котка!

В крайна сметка социалното взаимодействие с други хора има своите предимства, но безусловната любов на вашата котка е просто непобедима. Тя вероятно се чувства по същия начин като вас, когато се приберете у дома.

Но как да разберете дали мъркащият приятел не е прекалено свързан към вас и на моменти дори досаден? Кога котешката любов става прекалено голяма, за да се справите?

Седнете, изчакайте косматият ви съквартирант да скочи в скута ви и докато чешете мястото на врата му, което толкова обича и вижте тези 10 признака, че котката ви е прекалено привързана към вас!

Dogsandcats.bg

1. Вашата сянка изглежда като котка

котка и собственикСнимка: iStock

Ако сте се спънали в любимата си котка поне веднъж тази седмица, или ако сте свикнали винаги да гледате надолу към краката си, докато ходите у дома - работата е ясна. Имате си котка, която просто ви следва навсякъде.

2. Котката ви непрекъснато търси милувки

Очите на мъркащият приятел са фокусирани върху вас и той ви гледа многозначително, чакайки да го погалите под брадичката и по бузите. Чудите ли се защо котката ви изведнъж става толкова нежна? Е, котките обичат да привличат внимание (особено), когато спите или сте заети да четете книга. А коте, което се търка и дори месил с лапи около вас или самите вас иска внимание и обич от ваша страна.

3. Котката ви не се храни, когато ви няма

Някои мъркащи животни, които страдат от тревожност при раздяла са склонни да не се хранят, ако са сами. Може би ще забележите, че котката ви не е докоснала храната си цял ден, но когато се приберете от работа - тя се втурва да вечеря.

4. Котката спи неотлъчно до вас

Независимо дали е зима, пролет, лято или есен, котката ви е до вас в леглото може да бъде като да имате безплатно електрическо одеяло. Въпреки това, когато вашият скъпоценен космат приятел може да започне да превзема възглавницата ви или значителни части от матрака ви, избутвайки ви до ъгъла на леглото.

5. Силно мяукане

Котките, които мяукат силно, за да привлекат вниманието на стопанина си, е доста често срещано явление. Може да бъде достатъчно притеснително, когато сте у дома, но мяукането може да стане постоянно през цялото отсъствие на собственика. Отново, тревожността от раздяла обикновено насърчава това поведение.

6. Моля, не мърдайте!

котка и собственикСнимка: iStock

Котката ви решава къде и как да се позиционирате – дали да седите на дивана или спите е въпрос, който изисква тяхното одобрение. Вашата котка е толкова привързана към вас, че ще забележите, че този тип котки ще се развълнуват, ако седнете на различен стол или легнете в друга част на леглото.

7. Котката ви търси вашата защита от непознати

Ако всеки път, когато имате компания, котката ви се мотае в краката ви и се крие зад тях - определено търси защита във ваше лице от непознатия човек, дори и това да е някой ваш близък приятел. 

8. Котката ви е взискателна!

Вероятно мъркащият приятел иска да бъде гален постоянно - той седи във скута ви, трие се наоколо, мърка и изобщо се опитва да достигне до вас, за да го галите.

9. Котката ви манипулира

Гальовните животни са доста умни и често манипулативни. В съжителството си с вас, със сигурност мяукащият спътник е открил как да си спечели повече галене или някое допълнително лакомство.

10. Котката не ви пуска да излезете от дома

Ако ви се е случвало да закъснявате просто защото гальовният ви спътник мяука и иска да се гали във вас точно когато излизате - знакът е ясен. Мъркащият приятел просто не ви пуска да излезете и иска да останете при него.

котка и собственикСнимка: iStock

Дори и това поведение на мяукащите животни да е леко досадно, може да си има своите предимства. Въпреки че котката ви не се отделя от вас, това е мечта за някои собственици. Да се приберат у дома след тежък работен ден и да си починат заедно с пухкаво, мъркащо и топло същество, което цял ден ги е чакало и е готово да им даде цялата си любов! Какво по-сладко от верен пухкав приятел, който е нетърпелив да прекара времето си с вас!

Виж още