4 начина, по които котката ви на закрито да се наслаждава на природата

котка на балкон Снимка: iStock

Н езависимо от сезона, досегът до природата винаги е празник за котешките сетива. Дори и мяукащите приятели, които живеят само на закрито и не са много на „ти“ с приключенията навън, имат нужда от стимулация и с голяма радост искат да наблюдават и миришат нови неща.

Ако търсите идеи как да разнообразите ежедневието на гальовното животинче, което живее на закрито, веднага ви идваме на помощ с няколко предложения за забавление!

1. Отворени прозорци (с мрежа!)

Всички знаем любовта на котките към това да гледат навън и могат да го правят с часове. Но това не е всичко. Гальовните приятели обожават да прекарват време пред отворен прозорец, където да търсят миризми или да следят зорко лупингите на близката муха. Особено през топлите месеци, когато прозорците ни са отворени по цял ден, трябва много да внимаваме, ако у дома имаме мъркащ приятел, затова мрежата за процорци е задължителна.

Също така - препоръчваме да не оставяте дълго мяукащия спътник без надзор пред отворен прозорец, защото с котки никога не се знае какво може да последва.

Dogsandcats.bg

2. Направете балкон подходящ за котка

котка на балконСнимка: iStock

В зависимост от разположението на вашето жилище и вид балкон, можете да направите прекрасна градина за гальовния си спътник. Както обсъдихме по-горе - трябва задължително да поставите мрежа от тел, която котката ви няма да прегризе от първия опит. Комарниците в случая няма да са подходящи, тъй като котката ви може много лесно да ги разкъса с прекрасните си нокти.

3. Осигурете високи котешки дървета или конструкции за катерене

На открито котките обичат да се катерят по дърветата и да точат острите си нокти върху кората. За да осигурите подобно усещане на домашния си мъркащ приятел - потърсете или измайсторете високи места у дома, на които да може да се катери, да играе и да гледа от височина.

Котешкото дърво винаги е препоръчително да бъде поставено близо до прозореца, за да може мяукащият спътник да наблюдава зорко какво се случва навън.

4. Помислете за разходка на каишка

котка на каишкаСнимка: iStock

Някои мъркащи приятели могат да се научат да ходят на каишка и да се разхождат в природата. Ако котката ви има приключенски дух - може би ще се наслади на излет сред природата в близката градина, която би била безопасна за нея.

Разходката може да е и на вашия балкон - в случай че не можете да го обезопасите, но домашният любимец видимо проявява интерес към това място.

Някои котки обичат да излизат навън, докато други предпочитат да наблюдават през прозореца. Какъвто и да е характерът на вашата котка със сигурност колкото повече преживявания и възможности за помирисване на нови миризми осигурявате - толкова по-щастлива ще бъде тя.

Вижте още:

Мога ли да разхождам котката си навън

Няколко алтернативи на котешките дървета, които котката ви ще хареса

Защо котките обичат да гледат през прозорците

Виж още