5 места у дома, на които откриваме котешките играчки

котка играчки Снимка: iStock

К отките ми обожават играчките си и прекарват много време с тях в бой, преследване, борба, хапане, близане или носейки ги в устата си. Въпреки че сте обособили място за котешките играчки - кутия, кошница или някой рафт у дома, когато котката ни ги открие и реши да си играе с тях - те се разпръскват из цялото жилище. Това по принцип е хубав знак, защото означава, че мяукащият спътник се е забавлявал с предметите предназначени за това.

Всички знаем, че котката ни си има любими играчки и можем да предположим какво им се е случило въз основа на местата, на които ги намираме:

1. Да плават в купата за вода или фонтан

Защо котките обичат да пускат играчките си в съда с вода? Не можем да кажем. Дали мяукащите приятели искат да удавят плячката си - едва ли някога ще разберем. Не е изключено и котешката играчка просто да е попаднала там случайно, по време на буйната игра на мяукащия спътник.

2. Под мебели

Котешките играчки изчезват, а вие се чудите къде може да са „отишли“. Отговорът е много прост - под мебелите ви.

Dogsandcats.bg

Дивана, хладилника, масата, зад пералнята... всяко едно място, което има дори и малко разстояние до земята е потенциялно „скривалище“ за котешка играчка. За да не осъзнаете, че котешките играчки са изчезнали изведнъж и мъркащият приятел няма с какво да играе - добре е да ги вадите периодично, за да не изчезнат съвсем. Чудесен момент за това е когато почиствате дома.

3.Заклещени под врати

Между вратата и пода има малък отвор и играчките често се заклещват точно там. Да не говорим, че гальовните животни обожават да играят с нещо, което се намира под вратата. Ако се чудите защо не можете да затворите вратата на банята си - погледнете пак, защото може да има някоя заклещена котешка играчка там.

4. Заровени в чаршафи или под възглавници

котка играчкиСнимка: iStock

Котките ми се радват да спят и играят в леглото на стопаните си. Ако ги пускате там - вероятно често забелязвате някоя подхвърлена играчка между чаршафите ви. Възглавниците на дивана в хола или на друго място в дома ви също са чудесно място, на което да откриете тези котешки аксесоари.

5. Вътре в пантофите

Пантофи, чорапи, чехли... всичко, което обуваме на краката си вкъщи само по себе си е любима котешка играчка, но и също така място, на което мяукащите животни „прибират“ играчките си. Особено ако става дума за затворени чехли - бъдете сигурни, че ще искате да ги обуете, но кракът ви ще спре, поради някоя играчка вътре.

Няма спор, че съжителството с мъркащ приятел може да е голямо приключение. Разпръснатите играчки в дома едва ли ни правят някакво впечатление, а и както казахме - хубаво е, че ги откриваме навсякъде, защото това означава, че котката си играе с тях. Не бива да пропускаме да ги търсим и почистваме от време на време, тъй като ако престоят по-дълго зад пералнята - вероятно ще са покрити с прах.

Кое е най-странното място, на което сте откривали котешки играчки?

Вижте още:

Основни принадлежности, които ви трябват преди да осиновите коте

Видове котешки играчки

Защо котките понякога носят играчките в тоалетната си

Виж още