5 прости предмета, които имате в дома си и котките обичат да играят

котка играе у дома Снимка: iStock

М ъркащите животни се нуждаят от редовни игри, за да бъдат във форма, като това включва както здравословно тегло, така и емоционално състояние. Обикновено се препоръчва котката да има 20-30 минути упражнения всеки ден, особено домашните животни, които живеят у дома и няма да се упражняват да тичат навън.

Собствениците на котки ще потвърдят факта, че голямата инвестиция в купуване на котешки играчки по никакъв начин не гарантира, че мяукащите приятели ще се разват и или дори ще признаят съществуването на тези играчки. Понякога най-приятните играчки за игра на котките са ежедневните предмети, които се разнасят из къщата.

По-долу ще изброим няколко често срещани неща, които можем да открием във всеки дом и, които са чудесен начин за забавление на котките без да харчим допълнителни пари за това. И все пак не забравяйте, че всяка котка е различна, така че това, което една котка харесва, друга може да не проявява интерес.

1. Връв, шнур, въже и подобни

котка играе у домаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Повечето от нас имат връв под някаква форма, която се намира някъде в дома ни. Въпреки че това е чудесна котешка играчка, трябва да имате няколко неща предвид. Ако котката ви играе сама с дълго парче връв, съществува голяма опасност да се удуши или завърже неволно някоя лапа без възможност да се измъкне сама. Ако играете с шнур от ваши обувки - участвайте в играта с котката сякаш играете с въдица, купена от зоомагазина. Така ще сте сигурни, че гальовният приятел се забавлява, но и не се намира в опасност от играта.

След като приключите - приберете въжето на недостъпно за котката ви място и го извадете пак когато е време да се забавлявате заедно!

2. Смачкана хартия

Намачканата хартия е друг фаворит и доказателство за факта, че котките наистина харесват материала и шума, който тя издава, е гамата от търговски котешки играчки, които имат подобно намачкана част. Смачкайте лист хартия, салфетка, опаковка, целуфанът, в който е била опакована храната (уверете се, че топчето е достатъчно голямо, за да не го сдъвче котката ви и няма да оближе токсична храна)...  каквото имате под ръка и го хвърлете наоколо, за да го преследва котката ви. Повечето гальовни приятели могат да прекарат известно време гонейки тази любима играчка.

3. Топки

Топките за тенис на маса, подскачащи топки, топки детски играчки, антистрес топки... всички те страхотни играчки за котки. Те са лесни за хвърляне и обикновено са евтини, така че няма значение дали се изгубят под шкафа на телевизора или котката ги унищожи. Те също са достатъчно големи, така че мъркащият приятел няма да ги изяде. И все пак каквато и топка да сте избрали - уверете се че гальовният приятел няма да успее да я погълне.

4. Хартиени торби

котка играе у домаСнимка: iStock

Някои котки обожават хартиените торби. Може дори да ви е трудно да извадите хранителните стоки, без вашият котешки приятел да се опита да влезе в торбата! Не бива да оставяте котката си да играе с найлонови торбички, но хартиените са напълно безопасни и чудесни котешки играчки. Само се уверете, че нямат някой телбот (например често касовата бележка е закачена по този начин) или нещо друго опасно, а ако откриете такова - премахнете го.

5. Картонени кутии

Картонените кутии притежават подобно ниво на привлекателност като хартиените торби и ако вашата котка е фен, вероятно сте изтърпели болката от купуването на скъпа котешка играчка, само за да откриете вашия домашен любимец да си играе в кутията, с която играчката е дошла. Вашата котка може да избере да спи в кутия, която сте ѝ дали, или да скача вътре и навън, сякаш това е най-вълнуващата играчка, която някога е получавала. Това е повече от чудесна котешка играчка, която дори може да подменяте често, тъй като голям брой стоки пристигат в кутии.

Котешките играчки не трябва да струват цяло състояние, за да бъдат привлекателни и приятни. Вероятно имате редица от горните предмети вече в къщата и какъв по-добър начин да използвате рециклируема хартия и картон от това да им дадете втори живот, преди да отидат за рециклиране?

котка играе у домаСнимка: iStock

Опитайте се да играете с котката си всеки ден, в идеалния случай за около 20-30 минути. Това не само ги поддържа активни, но също така помага за изграждането и укрепването на връзката между вас.

Вижте още:

Колко време трябва да отделям на котката ми за игра

4 идеи за игри, които ще накарат котката ви да се забавлява

Как да помогна на котката ми да отслабне

Виж още