7 знака, че вашата котка не получава достатъчно любов

тъжна котка Снимка: iStock

В ъпреки общоприетото погрешно схващане, че котките са дистанцирани и антисоциални, това не е съвсем вярно и всеки собстневик ще го потвърди! Мяукащите животни жадуват за взаимодействие както с другите домашни любимци, така и с хората в домовете си и когато котката ви не получава достатъчно любов, има признаци, които те показват, които служат като „викове за помощ“.

Вашата котка се нуждае от вас, за да ѝ дадете любов - дори ако това е според техните условия. Ако се чудите дали котката ви проявява ппризнаци, че не получава достатъчно любов - продължавайте да четете!

1. Котките, които не получават достатъчно любов, могат да плачат през нощта

тъжна коткаСнимка: iStock

Въпреки че гальовните приятели се смятат от мнозина за стоически същества, това не означава, че те няма да викат за помощ - буквално. Един от издайническите признаци, че вашата котка не получава достатъчно любов, е, че те ще викат през нощта. Така че обърнете внимание на това дали мяукащият ви спътник няма нужда от вас и вашето внимание!

Dogsandcats.bg

2. Пренебрегвате медицинските грижи за котката

Ако здравето на вашата котка се влошава, това също може да е знак, че тя ви не получава достатъчно любов. Макар и котката ви да изглежда здрава, това не означава, че трябва да пропускате рутинните ветеринарни прегледи. Особено ако котката ви е по-възрастна.

Вашата котка се нуждае от вас да бъдете нейн защитник, така че е важно да им покажете, че ги обичате, като се грижите за тях чрез ветеринарни посещения, стоматологични грижи и профилактика срещу бълхи и кърлежи. Не забравяйте, че подходящата грижа, която полагате за вашата котка, е най-добрият ви шанс да позволите на двамата да живеете дълги и щастливи девет живота заедно.

3. Котката ви често лежи на вашия лаптоп

Ако сте човек, който работи от вкъщи, тогава вероятно прекарвате цялото си време на компютъра/лаптопа. Ако котката ви често може да бъде намирана да лежи на вашия лаптоп или клавиатура. Тя прави това не само заради топлината, но и защото може да се чувства самотна и да иска вашето внимание.

Вашата котка е умна и тя често ще се приближава към неща, които ѝ напомнят за вас, което често е причината да я намерите легнала върху любимия ви пуловер или защо ви краде мястото, когато ставате. Отделете време за вашето коте и използвайте почивките от екрана, за да се ангажирате с котката си и да я накарате да се почувства специална.

тъжна коткаСнимка: iStock

4. Котката ви непрекъснато търси вниманието ви

Ако установите, че котката ви непрекъснато се бута във вас с лапи или търка главата си във вас, за да привлече вниманието ви, това е ясна индикация, че тя не получава вниманието, което иска.

Котките не са срамежливи, когато става дума за неща, които искат, и вашето внимание не е по-различно. Докато едно куче може да седи и да ви гледа и да чака търпеливо да му дадете обич, котката ви няма да се срамува да направи първия ход.

Котките обичат вниманието - дори и да е според техните условия, и те също жадуват за стимулация и обогатяване. Стайните котки могат лесно да се отегчат, така че те разчитат на вас да им предложите вниманието, от което се нуждаят.

5. Обикновено доброто коте, може да стане много проблемно с поведението си

тъжна коткаСнимка: iStock

Ако вашето някога добре възпитано коте е започнало да сее хаос в дома ви, помислете за сегашния му начин на живот. Обвързани ли сте с работата повече или прекарвате повече време далеч от дома? Ако случаят е такъв, мяукащият приятел забелязва това и вероятно проявява разрушително поведение като знак. Вашата котка се нуждае от любов, привързаност и внимание и ако не успява да получи това, от което се нуждае от вас, може да действа заради това.

Често котките, които се чувстват самотни, действат, като драскат повърхности, където не би трябвало да го правят, или дори премахват извън кутията за отпадъци.

6. Котката ви винаги чака до вратата

Ако установите, че котката ви винаги ви чака до вратата, когато се приберете, това е ясен знак, че сте ѝ липсвали!

Вашето самотно коте може да ви чака до вратата, защото иска да бъде първото нещо, което виждате, когато минавате през вратата. По този начин то може да привлече вашето внимание. Всички ние трябва да ходим на работа, за да дадем на котките си най-добрия живот, но не забравяйте да положите усилия да прекарате време с вашето коте, на което сте липсвали, докато ви е нямало.

7. Вашето някогашно сладко коте внезапно става злобно или агресивно

тъжна коткаСнимка: iStock

Ако някогашната ви любима на котка внезапно стане подла или дори агресивна, това също може да е знак, че не получава достатъчно любов.

Котките приемат нещата много лично и чувствата им могат да бъдат наранени. Подобно на хората, когато чувствата на котката са наранени, тя може да промени отношението си. Те не правят това от злоба, а по-скоро защото не харесват промените, които се случват в живота им и са извън техния контрол.

Ако знаете, че сте прекарвали повече време навън или сте се занимавали с други неща, когато прекарвате време у дома, помислете за чувствата на вашата котка. Това е начинът на вашата котка да ви каже, че има нужда от вас и че получаването на внимание е важно за тях. И най-вече, те не искат да бъдат поставени на заден план в списъка ви с приоритети.

Виж още