Аошима - котешкият остров в Япония

Островът на котките Аошима Снимка: iStock

А ко искате да сте истински обградени от тези гальовни животни и смятате, че котките в живота ви никога не са достатъчни, може да вдигнете нивото и да посетите истинския котешки остров - Аошима. Намира се в Япония и, както можем да предположим е известен и с името „Островът на котките“. На острова живеят малко на брой възрастни хора и около... 200 улични котки!

Възможно ли е котките да са твърде много?

Островът на котките АошимаСнимка: iStock

За да стигнете до това магическо място, трябва да си намерите екскурзия с лодка, която да ви отведе до него. На островът няма ресторанти, така че се подгответе добре. Опаковайте обяда си и не забравяйте - котешка храна и лакомства! Трябва да спечелите доверието на тези местни обитатели!

Макар че островът предлага известни възможности за котките да ловуват, те все пак са твърде много, за да има плячка за всички, така че до голяма степен разчитат за храна на хората. Местните и разбира се - големият брой туристи значително помагат за изхранването на мъркащите обитатели.

Dogsandcats.bg

Човешката популация е малка и намалява значително. По последна информация там живеят не повече от 15 човека! Освен това човешките обитатели на острова са на възраст над 50 години.

Ако планирате пътешествие в Япония и сте котешки фен - не пропускайте да посетите това истинско котешко царство!

Островът на котките АошимаСнимка: iStock

Виж още