Как да почистим постелката пред котешката тоалетна в 3 прости стъпки

котешка постелка Снимка: iStock

К ато собственици на котки сме склонни да правим всичко възможно, за да поддържаме тоалетната на нашия котешки член на семейството чиста. Ако не го правим, със сигурност ще се сблъскаме с ужасни миризми, неугледност и разпиляна котешка тоалетна из цялата къща. Поставянето на постелка за котешка тоалетна пред котешката тоалетна е чудесен начин да се справите с бъркотията. Тази постелка обаче трябва да се почиства от време на време, за да не се разпилява навсякъде и да не се появяват лоши миризми. Ето няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да почистите постелката за котешка тоалетна.

1. Използване на прахосмукачка

Един от най-ефикасните начини да се отървете от разпиляния пясък по постелката пред тоалетната на котката ви е да я почистите с прахосмукачка. Почистете с прахосмукачка земята под и около котешката тоалетна.

котешка постелкаСнимка: iStock

2. Измийте постелката на ръка

Може да почистите постелката с гореща вода, сапун или препарат безопасен за домашни любимци. Ако използвате домашни средства оцетът също би могъл да помогне, за да неутрализирате миризмите. Вземете чиста кърпа, натопете я в почистващия разтвор и я използвайте, за да почистите леко постелката за котешка тоалетна. След като сте доволни от резултата, изплакнете постелката, за да завършите процеса на почистване.

Dogsandcats.bg

3. Оставете постелката да изсъхне

Важно е да оставите постелката за котешка тоалетна да изсъхне напълно, преди да я поставите обратно под тоалетната кутия на котката ви. Ако има някаква влага, котешкият пясък ще залепне за постелката, което ще наложи ново почистване по-скоро рано, отколкото късно. Затова трябва да се уверите, че е напълно суха, преди да я върнете обратно.

След като постелката за котешка тоалетна е напълно суха, е безопасно да я поставите обратно под котешката тоалетна. Това е чудесен момент да почистите напълно и тоалетната и да се уверите, че цялото пространство е напълно чисто.

котешка постелкаСнимка: iStock

Почистването на постелката за котешка тоалетна не трябва да бъде бъде твърде сложно, но е необходимо, за да поддържате котешката тоалетна достатъчно чиста. Мъркащите животни са много чисти животни и със сигурност няма да са щастливи, ако неглижирате тоалетната и пространството около нея.

Вижте още:

Как да почистим котешката урина

6 основни хигиенни навика, които да спазваме докато живеем с котка

Как да се справим с миризмата на котешката тоалетна

Виж още