Най-добрата порода куче за всяка зодия

Немски късокосмест пойнер Снимка: iStock

Д ори и да не вярвате в хороскопи, съдбата или предначертани събития, то на всички ни (не е нужно да отричате!), се е случвало, водени от чисто любопитство да проверим „какво вещаят звездите за нас днес“. Е, ние решихме да ви представим един малко по-различен поглед върху нещата, а именно – коя порода куче отговаря (сравнително, разбира се) на вашата зодия. 

От Овен до Риби – разгледайте кои са най-добрите породи домашни любимци, отговарящи на всеки знак!

 • Овен

Черти: страстен, импулсивен, приключенски, аргументиран, харизматичен

Най-доброто куче за Овен: Тайландски риджбек

Dogsandcats.bg

тайландски риджбекСнимка: iStock

Породата се появява преди около 350 години. Енергични работни кучета, Риджбеците са четириноги със страст към пътешествията. Невероятно упорити и донякъде своенравни, подобно на представителите на зодия Овен и тези кучета са склонни към инат нрав – често оставят импулсите си да вземат връх. Един Овен трябва да има хъс и решителност, за да обучи добре Тайландски риджбек, който от своя страна ще му бъде безкрайно верен и лоялен. 

 • Телец

Черти: Лоялен, притежателен, щедър, домашен, лаком

Най-доброто куче за Телец: Басет

басетСнимка: iStock

Басетите са привързани, спокойни кучета, които обичат да са в компанията на любимите си хора. Често описвани като кротки и дори – леко мързеливи, тези четириноги са идеален спътник за Телците – домошари по природа. Подобно на представителите на този зодиакален знак, Басетите са непоколебимо верни и лоялни към семейството си. Разбират се добре и с други домашни любимци, стига да са правилно социализирани.

 • Близнаци

Черти: Социален, повърхностен, умен, чаровен, хаотичен

Най-доброто куче за Близнаци: Сибирско хъски

сибирско хъскиСнимка: iStock

Известни със своите многоцветни очи и нежна личност, приказните представители на породата Сибирско хъски са чудесен другар за приветливите Близнаци. Тези кучета са доста умни, бързо се отегчават и оставени сами за дълъг период от време са склонни към разрушително поведение и дори – опити за бягство от дома си. Ако се спрете на Хъски, трябва да сте готови да им осигурите необходимите упражнения, игри и социални взаимодействия. Идеален избор за екстровертни Близнаци, тези четириноги може да са точно това, от което имате нужда, за да въведете в ежедневието си добър баланс между работата и забавлението.

 • Рак

Черти: Чувствителен, надежден, тревожен, привързан, емоционален

Най-доброто куче за Рак: Унгарска визла

Унгарска визлаСнимка: iStock

У Визлата има нещо повече от царствения им външен вид! Тази голяма порода се нуждае от много обич и внимание! Известни са с това, че се привързват силно към стопаните си, тези чувствителни кучета са перфектни спътници за емоционалните Раци. Характерно за породата е, че представителите й никак не обичат да остават сами и са склонни да стават тревожни в присъствието на нови хора. 

 • Лъв

Черти: Амбициозен, суетен, общителен, уверен, претенциозен

Най-доброто куче за Лъв: Чау чау

чау чауСнимка: iStock

Лъвче в света на кучетата – независимият Чау Чау може да се похвали с уникален син език и буйна грива, привличащи вниманието на всеки. Въпреки че външният им вид предполага сладка и любвеобилна същност, темпераментът на тези четириноги е далеч по-самостоятелен. А това е добра комбинация за свикналите да се налагат и доминират Лъвове. 

 • Дева

Черти: Ориентиран към работата, надежден, дистанциран, аналитичен, любезен

Най-доброто куче за Дева: Бордър коли

Бордър колиСнимка: iStock

Бордър колитата обикновено могат да мислят само за едно нещо: работа. Тези кучета изискват много физически и умствени упражнения. Свикнали са да са вечно заети и по това си приличат с Девите, с които никога не е скучно. Енергични, но и много кротки по природа, те не обичат прекалените демонстрации на близост.  

 • Везни

Черти: Общителен, артистичен, нерешителен, справедлив, лековерен

Най-доброто куче за Везни: Папийон

ПапийонСнимка: iStock

Може да сте ги виждали, изобразени на картини от 16-ти век в някоя художествена галерия. Малките Папийони са общителни приятелчета с голяма и смела личност. Името им, в буквален превод от френски значи „пеперуда“, а дружелюбният им нрав ги прави перфектни домашни любимци за приятелски настроените Везни. И тъй като се радват на почти всички хора, тези кучета са чудесни за разходки из града, в оживени паркове и градинки. 

 • Скорпион

Черти: Защитен, мрачен, мъдър, обсебващ, интуитивен

Най-доброто куче за Скорпион: Шиба Ину

Шиба инуСнимка: iStock

Интелигентните Шиба Ину имат уникален външен вид, който крие смела личност. Тази порода е волева и будна, а представителите й са надарени с безупречна интуиция. Не е необичайно за тези четириноги да си мислят, че са по-умни от стопанина си. А това е приятно предизвикателство за понякога твърде самодоволните Скорпиони. Шиба са независими по природа, така че е добре да ги социализирате от най-ранна възраст, за да избегнете конфликти с други кучета в бъдеще. А и това е добър начин за един индивидуалистичен Скорпион да се смеси с обществото!

 • Стрелец

Черти: Приятелски настроен, отворен, усърден, оптимистичен, прощаващ

Най-доброто куче за Стрелец: Пиренейска овчарка

Пиренейските овчарки, макар и не толкова популярни у нас, са кучета, които се отличават с безгранична енергия и неудържима привързаност към своите човеци. Те са интелигентни, независими и обичат да решават нещата сами, за това и от Скорпионите ще се изисква да предоставят на животното възможност за ранна социализация. Нещо, което не би било проблем за общителната им натура!

 • Козирог

Черти: Практичен, работохолик, дисциплиниран, строг, устремен

Най-доброто куче за Козирог: Немски късокосмест пойнтер

Немски късокосмест пойнерСнимка: iStock

Немският късокосмест пойнтер (или птичар) е практично, работно и смело куче, което има нужда да бъде полезно на стопанина си. Интелигентни и устремени, тези четириноги обичат да угаждат и ще направят всичко за своя човек. С подходящо обучение можете да разгърнете пълния потенциал на породата, а изследването на нови пътечки в планината, водени само от мощните ловни инстинкти на Немския курцхаар ще е истинско удоволствие за практичните Козирози, свикнали да следят всичко на GPS-а на телефона си!

 • Водолей

Черти: Ексцентричен, идеалистичен, уникален, непредсказуем, интелектуален

Най-доброто куче за Водолей: Ризеншнауцер

ризеншнауцерСнимка: pixabay.com

Игрив, смел и понякога непредсказуем, Ризеншнауцерът е идеален спътник за ексцентричния Водолей. Подобно на това, че представителите на този зодиакален знак притежават завиден интелект, Гигантският шнауцер може да се похвали с невероятен ум. А това може да бъде от голяма полза, ако бъде правилно обучен! От друга страна, оставен да се развива сам, той може да бъде доста непредвидим. Ако трябва да използваме метафора, то Ризеншнауцерът и Воделеят могат да бъдат чудесен отбор заедно, „хранейки“ се взаимно от своята уникалност и желание за приключения!

 • Риби

Черти: Емпатичен, състрадателен, забравящ, самосъжаляващ се, креативен

Най-доброто куче за Риби: Немски дог

Немски догСнимка: iStock

В миналото тези едри четириноги са използвани за лов. Към днешна дата обаче, симпатичните гиганти с нежна чувствителност и спокоен нрав са по-скоро домашни любимци, които обичат да се гушкат на дивана. Идеален другар за съпричастните Риби, Немският дог е са по-скоро тих защитник на дома и любимия си човек. Нещо, което не е никак лошо, предвид внушителния им външен вид, нали?

Виж още