10 досадни неща, които котките правят

Котка саксия Снимка: IStock

К олкото и прекрасни животни да са котките и да бликат от изящество и елегантност, все пак животът с мяукащ домашен любимец на моменти може да е предизвикателен. Има много моменти, в които смело можем да кажем, че котките са … досадни. 

1. Когато ни преследват неотлъчно от стая в стая 

Макар че често се радваме да си имаме компания, все пак котките могат да прекалят. Те ни следват в банята, кухнята, спалнята, бутат муцунките си във всеки шкаф или чекмедже, които отворим, качват се на кухненския плот докато готвим, на компютъра, докато работим…

2. Те се настаняват веднага на тощу-що освободеното от нас място

Винаги когато станем от работния стол или отидем да си сипем вода, докато гледаме филм - котката ни веднага ще е заела нашето място. Нямаме избор - или трябва да я преместим, или да открием друго място за сядане. 

3. Невъзможно е да се храним на спокойствие

Котка хранаСнимка: IStock

Dogsandcats.bg

Често сме изправени пред много голямо предизвикателство да се нахраним спокойно, тъй като гальовният спътник е твърдо решен да подуши чинията ни, а често дори да се опита да открадне от храната ни. Особено, ако хапваме месо, млечни продукти или нещо, което мирише вкусно и котката ни иска да опита. 

4. “Котешка аларма” през нощта и рано сутрин

Понякога не ни трябва аларма, ако имаме котка - тя ще застане пред вратата на спалнята ни между 06-08ч и ще мяука силно, докато не ѝ обърнем внимание и разбира се - не сервираме закуска. 

5. Току-що изпраното пране е най-удобно за сън

Котка дрехиСнимка: IStock

Забележително е как гальовните животни имат дарбата да седнат на най-неподходящото място. Нашето чисто пране определено е едно от тях. 

6. Когато пият вода от нашите чаши

Да оставим чашата си за вода без надзор, означава тя да се превърне в новата купа за вода на нашата котка. 

7. Когато бутат нашите неща от масата

Кой знае защо, но мъркащите животни обожават да тестват гравитацията и да се забавляват с наши вещи, които с най-голямо удоволствие ще бутнат от масата, за да си поиграят с тях. 

8. Когато ни пречат докато оправяме леглото си всяка сутрин

Оправянето на леглото е истинска борба, тъй като за гальовния спътник това означава игра - той бясно ще скача и ще се завира под нашите завивки, които ние с голямо усърдие искаме да подредим. 

9. Когато дъвчат и играят с всичко, което им попадне на пътя

Нашите блестящи дрехи или някой висящ шнур, колан, дръжки на чанта… това са все чудни котешки играчки, пред които домашният любимец няма да остане безразличен. 

10. Да дъвчат кабелите ни 

Това не само че е много неприятно за нас, тъй като ще ни създаде доста неудобство и главоболия, но е и опасно за тях. Знаем, че през кабелите тече ток и, ако нашата котка ги прегризе - може да се нарани. 

Макар че котките са способни много бързо да ни “изкарат извън равновесие”, не можем да не отречем, че това донякъде е техният чар. Ние продължаваме да ги обичаме с всички техни странности и своеволия. Все пак, ако положим много усилия да ги снабдим с достатъчно забавления, отделяме им време за игра и проявяваме разбиране към тяхната дива природа - можем да направим съжителствоот ни много по-леко. 

Виж още