14 различни характера на котките - какъв тип е вашата котка?

котка у дома Снимка: iStock

П ри котешките характери няма универсален подход. Когато видите сладки, пухкави котенца, никога не знаете какво точно ще получите. Едно нещо е сигурно, независимо от характера на котката ви - тя никога няма да се скъпи да ви осигурява безкрайни забавления.

И така, коя от тези 15 личности притежава вашата котка? Може би тя е точно една от тях, а може би е комбинация от няколко. Нека да поговорим за няколко типа котешки характери, като едва ли сме изчерпателни - все пак мъркащите животни не спират да ни изненадват!

1. Котката, която търси топлина и ви следва навсякъде

Бихте познали тази котка навсякъде, защото нямате избор. Седите на стол? Тя са в скута ви. Сгъвате прането? Мяукащият приятел се по гърба ви. Тези котки нямат никакви лични граници и нямат никакво намерение да зачитат вашите. Но не се притеснявайте - те изпитват само най-голяма любов към своите хора и просто се опитват да я покажат.

Тези ловци на внимание могат да влязат под краката и под кожата ви - но най-важното е, че влизат в сърцето ви.

Dogsandcats.bg

2. Вокалист на банда

Тези мъркащи приятели са склонни да ви будят преди слънцето в събота, крещейки в лицето ви, защото храната е изчезнала. Те ще мяукат силно от другия край на стаята без основателна причина. Ще стоят пред вратата ви и ще „кряскат“ безкрайно, когато не им давате каквото искат.

Тези котки могат да седят и да мяукат в отговор на вас, сякаш водят разговор, и няма да се радват на нищо повече. Те не се отказват, така че се вслушвайте в призивите им.

3. Кралят или кралицата на замъка

котка у домаСнимка: iStock

Когато живеете с краля или кралицата на замъка, трябва да знаете, че в сравнение с тях сте обикновен човек. Трябва да сте щастливи, че дори ви търпят, тъй като все пак сте техен домашен любимец. Не трябва да докосвате котката, освен ако тя не ви разреши. А ако го поиска, трябва да я галите точно по начина, по който го очаква, иначе може да получите някое одраскване.

И това не е всичко - въздържайте се да правите глупости пред тях - защото тези котки ще го видят и веднага ще ви осъдят.

4. Вечно лежащата и спяща котка

Веднага ще разберете дали вашата котка е малко по-мързелива. Вероятно тя лежи, докато четете това. Те не се напрягат. Ако видят наблизо нещо, което искат, а не могат да го достигнат - дори не си правят труда. Тази котка е любвеобилна, приема всички ваши милувки независимо къде ги мачкате, но вероятно рядко събира сили, за да стигне до вас, затова трябва вие да ходите при тях.

5. Нахалната котка

Характерът на нахалните мяукащи животни е доста разбираем - при тази котка има сериозно отношение. Тя е самоуверена и командва, така че по-добре се съобразете с нейните желания. Тази котка обича вниманието, но ще ви отблъсне веднага щом се насити.

6. Непредвидимата котка

Да живееш с тази котка е като да играеш руска рулетка всеки ден.  В какво настроение е днес? Винаги е трудно да се каже, тъй като то може да се промени за секунди. Това е видът мъркащ домашен любимец, който ще се търка към вас безмилостно, молейки за внимание, но ще ви напада, когато отвърнете на чувствата ѝ.

Те могат да изскочат като нинджа из цялата къща, да се обърнат и да ви ухапят, да приемат цялата любов или почти да ви откъснат крайниците.

7. Деликатният домашен любимец

котка у домаСнимка: iStock

Това коте прави всичко с уравновесеност и грация. Те се разхождат все така меко из къщата, като нежно притискат главата си в ръката ви. Те не се интересуват много от часове на игра, обикновено са доволни от това да се разхождат по коридорите или да надничат през прозореца.

Обикновено това коте мърка и с удоволствие се гушка до вас, докато се наслаждавате на хубава книга. Те не са натрапчиви и не са прекалено втренчени в себе си, но винаги са готови да бъдат добра компания. Те може да не са много привърженици на хаоса или силните шумове, така че любовта им може да не се разпростира върху шумни членове на домакинството. Но те ще ги понесат така, както понасят всичко останало - с достойнство.

8. Недоволната котка

Този мъркащ приятел никога не е доволен, независимо от това как се опитвате да го успокоите. Отново сухи гранули? Не, благодаря. Добавили сте мокра храна? Не, искам нещо друго. Преместили сте прането, върху което са лежали? Как смеете! Всичко, което можете да предложите, е „не“ в тяхната глава. Каквото и да направите, това коте просто няма да е доволно.

котка у домаСнимка: iStock

Те постоянно ви гледат с неодобрение. Сякаш усещате разочарованието, което се излъчва от тях. Но ви молим да сте на разположение по всяко време за галене, въпреки че и това няма да е достатъчно.

9. Котките, които се държат малко злобно

Правили ли сте нещо, което не се харесва на котката ви? Не се притеснявайте - никой от вас няма да забрави за известно време. Тази котка накърнява чувствата си и впоследствие ви кара и вие да страдате. Имате късмет, ако вие сте техният човек, защото ако някой по-малък в къщата направи нещо обидно, развръзката няма да е приятна.

Този методичен злодей е от онези, които поддържат зрителен контакт, докато свалят любимото ви дрънкулка - просто за да се държат лошо. Но щом отново се върнете към тяхното благоволение, нещата оттам нататък вървят гладко.

10. Котките, които спят на всяко едно място

Може да видите котката си да се разхожда, но обикновено това е към следващата ѝ дестинация за дрямка. Те нямат много задачи в списъка за деня, освен да се върнат в страната на сънищата. Те винаги са сънени и готови да изпробват всяко неизследвано място в домакинството.

котка у домаСнимка: iStock

Онова сгънато списание, което сте извадили? Чудесно място за дрямка. Участвате ли в онлайн среща? Клавиатурата ви изглежда като ужасно удобно място за малко сън. Не се притеснявайте да ги разтъркате и през това време. Тези котки са спокойни.

11. Нервната котка

Не искате да направите погрешно движение около тази котка, защото иначе ще се гмурне под дивана. С колкото и да се държат като добре уплашени котки, ще си помислите, че преди са били диви. Сякаш никога не свикват с шума или нежеланото вълнение.

Тъй като са толкова стимулирани през цялото време, те могат да се свържат само с един човек. В свят, в който се чувстват несигурни, тази котка вероятно ще се привърже към един човек и никога няма да го пусне.

12. „Лошата котка“

Пазете се от тази котка или ще получите нокти. Тези котараци са готови да ви одраскат и да ви нападнат с убийствените си нокти по всяко време. Вероятно сте предпазливи, когато се разхождате из тъмна стая или ако не затваряте вратата си през нощта.

котка у домаСнимка: iStock

Не, това не е страшилището - това е свирепият, малък лъв, който живее в дома ви. Знаете, че трябва да се пазите, когато видите как опашката започва да се размахва, а зениците започват да се разширяват до черно. Ядосани ли са? Обсебени? Просто се чувстват раздразнителни? Трудно е да се каже какво го причинява, но със сигурност ще ви трябва много търпение и работа, за да се разберете с този мъркащ приятел.

13. Кучето в тялото на котка

Всички сме срещали онази котка, която е трябвало да бъде куче. Те седят до вратата, за да ви посрещнат. Те обичат вниманието на всеки и по всяко време. Те не са придирчиви, избирателни или злобни. Тези котки просто се наслаждават на простите неща в живота.

Тези котета може да са и малко нуждаещи се. Те процъфтяват от вашата преданост, любов и приемане - и искат да ви покажат същото. Те дори могат да седят до вратата, когато искат да излязат, или да идват с вас по време на пътуване с кола - отпуснати и уравновесени, истински домашен тип котки.

14. Професионален каскадьор

Това птица ли е? Самолет ли е? Не, това е вашата котка, която скача от високи места в къщата ви. Тази котка решава да разтърси таваните със съмнителни дейности в 01 ч. през нощта в работен ден. Изглежда, че винаги намират ново скривалище, кутия или чанта, в които да се заиграят.

Бъдете внимателни, когато се разхождате по коридора, защото те всеки момент ще изскочат от някое тайно кътче! Те винаги изпробват нови умения и разучават нови места, където да изпълняват каскади.

Без значение какъв е характерът на вашето коте, то вероятно внася толкова много цвят в света ви. Всяка котка е очарователна, уникална и невероятна сама по себе си. Разбира се, някои котки могат да бъдат направо ужасяващи, но трябва да признаете, че те са забавни. Всички знаем, че това е котешкият свят, а ние просто живеем в него.

Виж още