3 причини, поради които котката спи между краката ви

котка между краката на стопанин Снимка: iStock

П овечето котки спят средно около 16 часа на ден, но по-възрастните представители дори могат да надхвърлят това. Това не е всичко по темата. Можем да открием котките да спят на невероятни места и в необичайни пози. Много мъркащи приятели се наслаждават на сън между краката на стопаните си. В момента, в който си легнете в леглото - гальовният приятел бързо скача и се настанява точно там. Има ли някаква причина за този избор на място за сън?

1. Източник на топлина

Топлината между краката ви може да е причината котката ви да избере да спи там. Мъркащите животни са еволюирали от пустинни котки, което е обясняние защо до ден днешен обичат толкова топлите места.

котка между краката на стопанинСнимка: iStock

Тези приятели често могат да бъдат намерени да спят под слънчев лъч или да се свият до печката. Така че, след като котката ви разбере, че топлината на вашето тяло е лесно достъпна за тях, те със сигурност ще се настанят в скута ви или между краката ви щастливи.

Dogsandcats.bg

2. Чувстват се сигурни

Котките обичат тесни пространства, тъй като знаят, че няма какво да ги нападне на такова място. Ето защо вашата котка пълзи под мебелите ви, когато се уплаши или се свива в някоя шкаф, кутия или чекмежде. Място, което е заградено от всички страни със стени е сигурно.

Освен това котката ви вероятно намира, че сте източник на комфорт. Когато сте вкъщи, гальовният домашен любимец знае, че всичко е наред, защото ще го пазите. Свиването между краката ви им дава три предимства: топлината на тялото ви, сигурността да сте близо до вас и усещането за затворено пространство.

3. Котката ви обича

котка между краката на стопанинСнимка: iStock

Може би най-вероятната причина котката ви да се свива между краката ви е, защото ви обича. Въпреки че гальовните животни са си изградили репутация на изолирани, те са известни с това, че създават социални връзки със своите стопани. Въпреки че мъркащият приятел със сигурност също може да търси топло място, където да се свие - все пак предпочита да го прави при вас, а не под някой слънчев лъч или до печката.

Едно от най-хубавите неща на съжителството с домашен любимец е да можете да го гушкате. Ако котката ви спи спокойно до вас - още по-добре!

Виж още