5 идеи за котешки коледни играчки и аксесоари

котка коледа Снимка: iStock

Д омашните любимци са важна част от всяко семейство и не бива да остават на заден план по време на празниците. За да включите котката си в тържеството и коледния дух, защо не я зарадвате с някоя нова играчка или аксесоар, с който да ѝ придадете празничен вид? Даваме ви няколко идеи, които да помогнат на мъркащия приятел да се впише чудесно в коледната обстановка.

1. Котешка шапка на Дядо Коледа

Ако вашата котка е от тези редки създания, които нямат проблеми да ги обличате, те могат да прекарат празниците (или поне времето, необходимо за заснемане на няколко сладки снимки), облечени като Дядо Коледа със сладка шапка за домашни любимци.

котка коледаСнимка: iStock

2. Котешка бандана

Ако гальовният приятел излиза навън или просто позволява да му слагате бандана - със сигурност ще откриете прекрасна коледна такава. Ако имате и куче у дома - може да ги снабдите с еднакви, за да се чувстват още повече като истински братя или сестри.

Dogsandcats.bg

3. Котешко коледно дърво

Котките имат естествен инстинкт да търсят малки пространства, в които да се скрият и да намерят малко почивка и уединение. Малко котешко скривалище в дизайн на коледно дърво може да се съчетае с празничния декор на дома ви.

котка коледаСнимка: iStock

4. Коледен нашийник за котка с камбанка

В случай че мяукащия домашен любимец ходи с нашийник, защо не смените обичайния и не поставите коледен със снежинки, лампички или какъвто откриете? Камбанката ще допринесе да коледното настроение, стига да не пречи на вас и на домашния любимец.

5. Котешка драскалка под формата на елха

В случай че нямате елха или тя е недостъпна за мяукащия приятел, чудесен компромис е да осигурите специално коледно дърво за котката ви под формата на драскалка. Така поне няма да се притеснявате, че мяукащия домашен любимец бута истинската ви елха, а с радост ще точи нокти на тази.

Не е толкова трудно да включим гальовния приятел в празниците, стига да се постараем и да намерим подходящите аксесоари за него. Колкото и да са сладки коледните дрехи за домашни любимци напомняме, че ако котката ви не харесва дрехи, бандани, шапки или нашийници - не бива да я насилвате. Вместо това подберете някоя играчка от зоомагазина на коледна тематика, със сигурност ще откриете доста!

котка коледаСнимка: iStock

Вижте още:

Отровно ли е цветето коледна звезда за котките

4 причини защо котките харесват толкова много коледни елхи

Виж още