7 породи котки, които произхождат от Азия (СНИМКИ)

Као мани Снимка: iStock

Н якои от тези прекрасни гальовни животни се срещат рядко по нашите ширини, докато други са добре познати. Да научим малко повече за породите котки, които произхождат от Азия!

1. Као Мани

Тези тайландски котки са напълно бели и имат къса козина, която не линее много. Очите им са светли и големи, а ушите им са изправени. Те са редки котки, които не се срещат в средностатистическите домакинства по света. Мускулестото им телосложение и интелигентността им, съчетани с високата им активност и любопитство, могат да означават, че понякога си навличат неприятности вкъщи, поради това, че рушат мебели или се катерят по неща, по които не трябва.

2. Корат

Као маниСнимка: iStock

Тази поразителна порода котки има ясни очи с изумруден цвят. Тяхната сиво-синя козина изглежда луксозна и се усеща копринена, а те не линеят много, което прави грижата за тях удоволствие. Корат е известна като жив талисман за късмет и се смята за много ценна и почитана в азиатската култура. Тези котки, произхождащи от Тайланд, могат да тежат до 10 килограма, когато са напълно пораснали, така че са с идеален размер, за да се сгушат в скута на членовете на своето човешко семейство.

Dogsandcats.bg

3. Японски бобтейл

Као маниСнимка: iStock

Уникалното при тези котки е, че очите им могат да бъдат с най-различни цветове, включително зелени, лешникови, оранжеви, жълти, медни и златни. Те имат много къса опашка, а при някои мъркащи приятели - тя отсъства, но това не е проблем за тях. Независимо от цвета, очите им винаги са ярки и бдителни, а поведението им е спокойно и търпеливо. Въпреки това те са доста активни, така че очакват взаимодействие и ангажираност редовно през целия ден. Японският бобтейл е изключително интелигентен и любвеобилен, което го прави чудесно допълнение към всяко семейно домакинство.

4. Сингапура

Као маниСнимка: iStock

Сингапурата е една от най-малките котки в този списък, но въпреки това е здрава и енергична. Те обичат да се катерят, да прекарват време с членовете на семейството и да играят с интерактивни играчки. Имат висока енергия и стремеж към плячка, но не са толкова разговорливи. Тези котки са изключително любвеобилни към членовете на семейството си и нямат нищо против да живеят с други животни, ако имат свое собствено определено място, където да се сгушат, когато искат да си починат.

5. Сиамска котка

Као маниСнимка: iStock

Сиамските котки са изключително интелигентни, любвеобилни и красиви. Тази порода има луксозна козина и пронизващи очи, които привличат вниманието. Те имат заострени уши и елегантен нрав, който ги кара да изглеждат така, сякаш винаги са на лов или изискват уважение. Те винаги търсят внимание, независимо дали от страна на човек или на животно, което ги придружава.

6. Бирманска котка

Као маниСнимка: iStock

Тази дългокосместа котка обикновено е многоцветна, с голямо и мускулесто тяло. Те имат сини очи и миловидно изражение, така че веднага ще искате да се гушнете с тях. Тези игриви котки са любопитни и ще прекарат часове в игра с хартиен плик или картонена кутия. Атлетизмът им е впечатляващ, но обикновено води до събаряне на декорации на маси и възглавници на дивана. Те трябва да се разресват или четкат ежедневно, за да се поддържа козината им гладка и мека.

7. Бурманска котка

Као маниСнимка: iStock

Склонността им да скачат и да се катерят означава, че те ще изследват всеки сантиметър от мебелите и обзавеждането на стопанина си, включително кухненските шкафове. Те имат много енергия и обичат да играят, така че интерактивните играчки и други животински спътници са от съществено значение, ако собствениците очакват те да процъфтяват в тяхната среда.

За котките могат да се кажат много неща, но че са скучни не са едно от тях. Всички котки от днешния ни списък са меко казано весели, приятелски настроени и забавни. Всяка една от тях би се вписала добре в семейства от най-различен тип.

Виж още